Xiaomi Pocket Sound VS JBLGO 4: протистояння мобільності

110 0

Ми у соцмережах:

Xiaomi Pocket Sound VS JBLGO 4: протистояння мобільності

Портативні колонки — головний супутник для багатьох меломанів. Компактні й автономні, вони дають змогу насолоджуватися улюбленою музикою вдома, у парку, на пікніку або на пляжі. Ринок пропонує безліч моделей на будь-який смак і гаманець, але серед них виділяються два чемпіони — Xiaomi Pocket Sound і JBL GO 4. Обидві колонки дуже компактні та вміщаються в кишеню, але при цьому у них безліч відмінностей.

Дизайн і ергономіка

Формфактор обох колонок схожий, але дизайнери підійшли до їхнього створення по-різному. JBL GO 4 отримав округлі та плавні обриси, тоді як Xiaomi Pocket Sound — строгий прямокутний корпус. При цьому колонка китайского бренду трохи більша за свого конкурента, хоча різниця не надто принципова. Органи управління і роз’єми на обох моделях розташовані зручно і логічно:

  1. у Xiaomi кнопки на нижній панелі, а порт Type-C для зарядки — зверху під щільною гумовою заглушкою;
  2. JBL розмістила всі елементи управління і захищений роз’єм на верхньому боці корпусу.

За дизайном і матеріалами обидва пристрої мають продуману конструкцію. Хоча треба відмітити, що Bluetooth-колонка Xiaomi ергономічніша.

Технічні характеристики

Якщо судити за цифрами в специфікації, то Xiaomi Pocket Sound має кращий вигляд, ніж його конкурент:

  1. потужність — 5 Вт проти 4.2 Вт у JBL GO 4;
  2. Bluetooth версії — 5.4 проти 5.3;
  3. акумулятор — на 1000 мА-год проти 850 мА-год.

Втім, як часто буває, в реальності різниця не настільки відчутна. Під час тесту на максимальній гучності Xiaomi Pocket Sound пропрацювала 2 год 18 хв, а JBL GO 4 — 2 год 24 хв. Тобто автономність виявилася приблизно однаковою, з мінімальною перевагою JBL. Гучність двох колонок теж порівнянна.

Звучання і мікрофон

За якістю звучання JBL GO 4 суб’єктивно сприймається трохи краще — дається взнаки досвід компанії у створенні акустичних систем. У Xiaomi верхні частоти іноді здаються глухуватими, а бас — рихлуватим, особливо на високій гучності. Втім, варто розуміти, що різниця не кардинальна — все ж таки обидві моделі належать до бюджетного сегмента. Цікаво, що Xiaomi Pocket Sound оснащена вбудованим мікрофоном для приймання телефонних дзвінків — зручна функція, якої позбавлена JBL GO 4.

Ціна і висновки

Мабуть, одна з головних відмінностей Xiaomi Pocket Sound і JBL GO 4 — це ціна. Китайська колонка коштує вдвічі дешевше за конкурента. Різниця доволі відчутна. Як підсумок — дві якісні колонки, здатні подарувати своєму власникові багато приємних моментів під улюблену музику. Вибір залежить від особистих пріоритетів. Чи переплачувати за бренд і збалансованіший звук, чи заощадити — кожен вирішує сам. Можна однозначно сказати, що Xiaomi Pocket Sound і JBL GO 4 — це свого роду маркери сучасного ринку мобільного аудіо. І судячи з їхніх можливостей, цей сегмент чекає велике і яскраве майбутнє. З такими колонками меломани зможуть насолоджуватися улюбленими треками дійсно в будь-якому місці та в будь-який час. А чи це не мрія?


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також