- Я і надалі лікуватиму, - лікар Думановський, якого визнали невинним у смерті дитини

2014 0

Ми у соцмережах:

- Я і надалі лікуватиму, - лікар Думановський, якого визнали невинним у смерті дитини

Лікар Костянтин Думановський, який після скандалу звільнився з Рівненської обласної дитячої лікарні, поспілкувався з громадськістю.

 Той повідомив, що лікувати не припиняв. Однак працює уже в лікарні не в Рівному, а в Києві.

- Ця судова справа була дуже складна, і я радий, що вона нарешті дійшла до завершення. Я й надалі працюю дитячим лікарем. Адже цього робити мені ніхто не забороняв. І так працюватиму, поки виходить, - сказав Думановський.

Нагадаємо, що його звинувачували у смерті 4-річного Миколи Антонюка. Дитину із болем у животі батьки привезли до лікарні 3 листопада 2015 року. У той час на нічному чергуванні був саме Костянтин Думановський. Рідні думали, що в дитини апендицит. Але лікарі обстеження відклали до ранку. І дали оцет з водою — як засіб збити температуру. Хлопчик помирав на руках у батька, у відділенні планової хірургії. У реанімацію дитину перевели тільки тоді, коли її тіло покрилося трупними плямами. Рідні вважають, якби медики не поставилися до них халатно, хлопчика можна було б врятувати. Однак у суді провину лікаря не змогли довести, а причиною смерті вказали рідкісну хворобу Крона.

Читайте також по темі: Мандат ціною у життя

Суд визнав лікаря Думановського невинним у смерті дитини

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також