1 яйце, 4-5 ст. л. цукру, 1 ч. л. ванільного цукру, щіпка солі, 60 г масла, 3 ст. л. сметани, 50-70 г родзинок, щіпка меленої кориці або цедри лимона, 150 г борошна, 1 ч. л. розрихлювача, 1 велике яблуко (150-200 г)
Яйце розтерти з цукром, ванільним цукром і сіллю.
Додати масло і сметану. Вмішати родзинки, корицю/цедру.
Окремо змішати борошно з розрихлювачем. Додати до решти складових і перемішати.
У тісто вмішати почищене і нарізане кубиками яблуко.
Ложкою викласти тісто на застелену пергаментом дечку.
Випікати в середньому 20 хв. при 200 град. до рум’яного кольору.
За бажанням посипати цукровою пудрою.