Як чай каркаде впливає на тиск

2294 0

Ми у соцмережах:

Як чай каркаде впливає на тиск

Чай каркаде — напій, відомий своїм приємним смаком, а також багатим складом — входять залізо, фосфор і магній, кальцій, натрій, калій, вітаміни групи В, РР, С, А та інші речовини. На багато органів і їхні системи цей напій може вплинути позитивно. Але особливо корисний каркаде для серця і судин, для артеріального тиску. Причому, як саме, залежить від того, який чай пити — холодний чи гарячий.

Холодний каркаде здебільшого знижує тиск, тож буде особливо корисним людині, яка страждає на гіпертонію. Секрет полягає в тому, що фруктові кислоти, які містяться в чаї, мають сечогінну дію, що і знижує тиск. У складі напою також є вітамін С, калій і антоціани, які благотворно впливають на судини, підвищують їхню еластичність.

При гіпотонії, коли тиск знижений, корисно вживати гарячий каркаде. Такий напій може звузити судини, трішки підвищити тиск, поліпшити загальне самопочуття. Важливо не робити напій занадто гарячим, тому що тоді ефекту від його вживання не буде. Заварювати його слід окропом, але вживати лише тоді, коли він охолоне до температури 60 градусів. В такому випадку чай вплине описаним чином на тиск, а також зміцнить імунітет і допоможе вивести токсичні речовини з організму.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також