Як читати новини і залишатись щасливим

559 0

Ми у соцмережах:

Як читати новини і залишатись щасливим

Добре почуватись у постійному новинному потоці доволі складно, особливо зараз, коли пандемія коронавірусу не стихає.

Психологи радять, як читати новини та не втрачати бажання повноцінно жити.

Навіть у власному затишному домі можна почуватись зовсім незахищеним, коли мова заходить про новини. Перегляд телепрограм, просто гортання стрічки в соцмережах – все це може викликати страх, гнів, хвилювання і смуток.
Психологи з Psychology Today радять, як у цей нелегкий час підтримувати своє психічне здоров'я.

Присядьте на "новинну дієту"

Якщо ви реально підсіли на новини і не можете втриматись від того, щоб не дізнатись, що у світі та в країні трапилось за останні кілька годин, то влаштуйте собі "новинну дієту", як з солодощами, приміром. Визначтесь, скільки часу вам потрібно для того, щоб бути в курсі основних новин. Наприклад, ранкові 15 хвилин.

Відновіться

Обирайте речі, які приносять вам задоволення, наприклад, зустрічі з друзями, читання книг, похід у кіно, прослуховування музики, прогулянка у парку. Щодня створюйте вікно для таких справ, щоб отримувати максимум позитивних емоцій та нівелювати вплив на психіку не найприємніших новин.

Займайтесь тим, що вмієте

Варто усвідомити, що одна людина не може впоратись з усіма проблемами світу. Тому займайтесь тим, що вам подобається і що ви вмієте, щоб бачити хороші результати. Це дозволить не втратити почуття гідності та почуватися корисним.

Думайте про позитивне майбутнє

Дуже важливо мислити позитивно та уявляти своє хороше майбутнє загалом і в деталях. Подумайте про те, які чудові зміни можуть відбутись у майбутньому. Запитайте себе, що варто зробити для того, щоб вони стали реальними. Що може допомогти у втіленні цих мрій та цілей? Починайте працювати над цим і не втрачайте запалу.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також