Як не потрібно носити захисну маску

1274 0

Ми у соцмережах:

Як не потрібно носити захисну маску

На жаль, багато хто носить маски неправильно і зводить ефективність захисних заходів до нуля. Які помилки ми допускаємо при носінні захисних масок?

Найчастіші помилки, які роблять люди, що носять захисні маски, — це надягати їх занадто високо або занадто низько, залишати ніс поза маскою або носити її під шиєю. Ні в якому разі ви не повинні знімати і одягати маску, коли ви вже на вулиці, — наголошують експерти. Для багатьох з нас ці помилки можуть видатися абсурдними, але ми робимо їх несвідомо.

Не носіть маску під носом. Ваш ніс — це найкоротший шлях для проникнення вірусу в організм. Не залишайте підборіддя поза маскою, вона повинна повністю його покривати.

Не носіть маску вільно, з великими отворами з боків.

Не надягайте маску так, щоб вона закривала тільки кінчик носа. Вона має доходити до його середини.

Не опускайте маску на шию, тому що вам потрібно поговорити з кимсь. Розмовляйте в масці й на відстані 1,5-2 метри від співрозмовника.

Якщо у маски немає гумових вушних гачків, а замість них шнурки — переконайтеся, що вони не ослаблені й маска щільно прилягає до обличчя.

Завжди ретельно мийте руки до і після надягання або зняття маски.

Маску надягайте, беручи за вушні ручки, а не за саму маску.

Не торкайтеся до передньої частини маски, коли ви її знімаєте.

Прийшовши додому з магазину або іншого громадського місця, знімайте маску, тільки вже перебуваючи в квартирі, адже ліфти і сходи особливо небезпечні.

Якщо у вас багаторазова маска — мийте і сушіть її з допомогою праски щодня.

Будь-яку маску — одноразову чи багаторазову — рекомендується носити не більше двох годин. Після цього часу одноразову маску слід відразу викинути в урну, а багаторазову — випрати з порошком або спеціальним засобом, висушити і відпрасувати.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також