Як не просили, але Третяк маршрутки не поверне

3487 0

Ми у соцмережах:

Як не просили, але Третяк маршрутки не поверне

Місяць тому в Рівному зникло одразу вісім автобусних маршрутів, але частина пасажирів досі звикає до такої «оптимізації». Бо декому доводиться тепер їздити з пересадками, а значить, віддавати за проїзд удвічі більше грошей. А хтось нарікає, що транспорту все одно замало. Тому рівняни активно взялися писати міському голові Олександру Третяку електронні петиції, в яких просять відновити скасовані маршрути. Але навіть масові звернення не допомогли — повертати старі маршрути міська влада не збирається.

Зокрема, рівнянка Юлія Чернявська хоче, щоб відновили популярний маршрут № 34. Каже, що великогабаритний автобус № 7, який натомість запустили на початку осені, все ж їде не зовсім тим же маршрутом, а тому людям важко вчасно добиратися на роботу:

— Маршрутка № 34 ходила з інтервалом 15–25 хвилин на відміну від маршруту 7 (близько 40 хв.) Вона користується більшим попитом серед жителів міста та приміської зони, особливо району зоопарку. Якщо від зоопарку до «Динамо» 34-м маршрутом добиратись 40–60 хвилин, то маршрутом № 7 — близько 1,5 години. Враховуючи, що транспорт від зоопарку у ранковий час починає ходити близько 7-ї, а робота починається о 8.30, маршрутом № 7 вчасно на роботу неможливо встигнути.

Найбільше ж рівнян підписалося під двома зверненнями від Уляни Пугайко та Ірини Данилюк. Обидві жінки просять про одне й те саме — відновити маршрут № 42:

— Маршрутне таксі № 42 сполучає зупинки Луцьке кільце та автовокзал через проміжні зупинки СІЗО, тубдиспансер, Басів Кут, міська лікарня, радіозавод, які є ключовими в щоденному доїзді людей на роботу, особливо в міську та обласну лікарні. Тому наполегливо просимо зберегти даний маршрут на лінії!

— З Басівкута до поліклініки № 3 не їде ні № 38, ні №38А, до радіозаводу та автовокзалу — теж. Маршрутка, яка була, виконувала не 2–3 рейси, а 4–5, що нас як пасажирів задовольняло, тому й скарг на даний маршрут не надходило. Не зробивши жодного обстеження маршруту, скільки там пасажирів, кому він потрібен, його закрили. Наразі маємо інформацію, що є перевізники, які готові їздити на тих умовах, як працює М-43.

Міський голова Олександр Третяк наразі відповів лише щодо маршрутки № 42:

— Маршрут № 42 було запроваджено в 2017 році. Зважаючи на протяжність маршруту, з інтервалом руху в 15 хв. було залучено 11 одиниць транспорту. До листопада 2022 року на маршруті, через його низьку рентабельність, залишився один автобус малої пасажиромісткості, який щоденно виконував по 2–3 оборотних рейси. Скарг від мешканців міста на відсутність транспорту на маршруті не надходило. Департамент інфраструктури та благоустрою РМР, як організатор пасажирських перевезень, прийняв рішення про недоцільність оголошення конкурсу з визначення перевізників за вказаним маршрутом. Через зупинки СІЗО, тубдиспансер, Басів Кут, міська лікарня організовано рух автобусів маршрутів № 38 та № 38А, на яких щоденно працює по 10 одиниць рухомого складу з інтервалом руху між автобусами 10–12 хвилин.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також