Як переселенцям отримати соціальні виплати у воєнний час - Мінсоцполітики

638 0

Ми у соцмережах:

Як переселенцям отримати соціальні виплати у воєнний час - Мінсоцполітики

Уряд передбачив особливий порядок надання виплат громадянам, які змінили місце проживання у зв'язку з воєнними діями на території України.

"Міністерство соціальної політики України зазначає, що для людей, які у період військових дій змінили своє місце проживання на території України й отримували соціальні виплати через АТ «Укрпошта», уряд передбачив особливий порядок продовження цих виплат за новим місцем проживання", - повідомила пресслужба Кабміну.

 Так, на новому місці перебування громадянам необхідно звернутися та повідомити про зміну місця проживання особисто або за телефоном до органів Пенсійного фонду України - пенсіонерам або до органів соціального захисту населення - одержувачам грошової допомоги.

 Крім того, пенсіонери можуть звернутись через особистий еКабінет на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

 "Таким людям виплата пенсії та грошової допомоги здійснюватиметься через відділення АТ «Ощадбанк» як грошовий переказ без відкриття рахунку. Для отримання коштів у відділенні людині необхідно пред'явити паспорт та довідку про присвоєння РНОКПП (індивідуального податкового номера)", - додали у відомстві.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також