Як підібрати функціональний вентилятор для ванної кімнати

486 0

Ми у соцмережах:

Як підібрати функціональний вентилятор для ванної кімнати

Ванна – це саме та кімната, яка відноситься до найбільш некомфортної в плані атмосфери, адже простір має здатність накопичувати різні запахи, вологу тощо. Вентиляційні канали – те, без чого не обійтися в подібних приміщеннях. Тому при виборі обладнання, велике значення має сучасний функціонал:

  • автоматичний таймер увімкнення та вимкнення;
  • датчик вологості, який спрощує застосування;
  • яскраве підсвічування в нічний час доби;
  • зворотний клапан, що запобігає попаданню зовнішнього повітря в систему.

Особливо важливим критерієм при виборі є вологозахист. Тому варто підбирати пристрій із класом ip44 або вище. Якщо витяжна шахта знаходиться поблизу джерела води, тоді краще купувати вентилятор із маркуванням IP45, а якщо на неї безпосередньо попадає вода, тоді слід обирати IP55.

Технічні аспекти: особливості вибору

Перед тим, як обрати вентилятор для ванної https://provent.ua/ua/category/bytovye-ventiljatory-dlja-vannyh-komnat-i-tualetov/, варто врахувати технічні характеристики. До них відносять:

  • високу продуктивність (для розмірів ванної близько 7-8 кв. м., краще взяти пристрій із продуктивністю 43-57 м3/год.);
  • рівень шуму (модель із рівнем шумоізоляції до 26 дБ ідеально підійде для домашнього маленького простору, адже такий буде практично безшумний при роботі);
  • додаткові можливості (увімкнення пристрою одночасно зі світлом або варіант з автоматичним таймером відключення, датчиком вологості і т.п.).

Також вентилятори для ванної відрізняються за видами – осьові (лопаті крутяться – повітря переміщується), відцентрові (потужніші, але мають трохи вище фоновий шум) і радіальні (переганяють повітряні потоки за допомогою спеціального лопаткового колеса).

Пам'ятка під час вибору витяжного вентилятора для дому

Існує всього 4 головні кроки, які допоможуть зробити підібрати ідеальний витяжний пристрій для приміщення з підвищеною вологою. І це:

  • Крок 1. Важливо грамотно розрахувати необхідну продуктивність вентилятора з огляду на розміри простору.
  • Крок 2. Потрібно визначитися з конструкцією та видом – осьовий, радіальний або відцентровий (найчастіше встановлюють настінні осьові).
  • Крок 3. Рівень шуму – має значення, адже якщо людина чутлива до зайвих звуків, то краще купити безшумну модель.
  • Крок 4. Слід визначитися зі схемою управління – підключити пристрій освітлення чи окремо від вимикача, а також обрати з таймером, нічною підсвіткою чи датчиком вологості.

Абсолютно все кліматичне обладнання в магазині ПРОВЕНТ перевірене часом та споживачами, котрі повністю задоволені придбаними товарами.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також