Як правильно їсти піцу?

428 0

Ми у соцмережах:

Як правильно їсти піцу?

Мільйон гурманів по всьому світу є поціновувачами італійської кухні, але чи кожен любитель піци знає, як її правильно їсти? Батьківщиною піци вважається сонячна Італія, але готують її в кожній країні по-різному. Хай там як, але хрусткий коржик з соковитою начинкою - це найсмачніша страва з усіх відомих. Давайте розберемося, як правильно їсти піцу в піцерії Ужгорода чи в ресторані. 

Як їдять піцу в Італії?

Вважається, що якщо італійці вигадали піцу, то саме вони повинні знати, як правильно вживати цю чудову страву. Але тут все буде залежати від місця, де ви перебуваєте. В піцеріях італійці не особливо заморочуються, та їдять так, як їм зручно. В деяких ресторанах до піци вам подадуть ніж і виделку. 

Майже у всіх італійських кафе і ресторанах до піци вам подадуть невеликий соусник з оливковою олією, заправленою запашними травами. Такий соус призначений для того, щоб змащувати ним сухі бортики перед вживанням. Після цього смак піци розкривається ще більше. 

Цікаво, що в Італії їжу подають невеликими порціями. Італійці це пояснюють тим, що їжу і працю кухаря потрібно поважати й цінувати. Тому там прийнято все доїдати, а маленькі порції якнайкраще підходить для цього - і смачно поїли, і не переїли. 

Яких основних правил потрібно дотримуватися під час трапези в піцеріях?

Кухарі стверджують, що особливих правил з вживання піци немає, є лише поради, яких краще дотримуватися.

  • Піцу потрібно їсти гарячою. Саме коли розплавлений сир злегка обпалює губи. Тільки так по-справжньому можна оцінити смак страви.
  • Сир повинен розтягуватися, утворюючи сирні нитки. Це надає страві особливої пікантності.
  • Їсти піцу потрібно невеликими порціями. Мінімальна кількість шматочків, на які розрізають піцу, складає 4 шт.
  • Візьміть шматок піци та складіть його навпіл. Починайте їсти з гострого боку, уважно стежачи за тим, щоб начинка не витікала.
  • Що стосується бортиків, то це вже на ваш смак. Є ті, хто бортики піци залишає на тарілці, але більшість все ж таки намащує їх соусом і з задоволенням з’їдають.
  • Існує і спосіб подачі піци разом зі столовими приладами. У такому разі подають окрему тарілку, ніж і виделку. Шматочок піци акуратно покладіть до тарілки. Та за допомогою столових приладів, відрізаючи по маленькому кусочку, з'їжте свою порцію піци.

Їсти правильно піцу в піцерії та інших громадських місцях не так складно. Головне, щоб страва була смачна, та приготована лише зі свіжих та якісних продуктів. Тому обирайте перевірений заклад. Саме таким є Пронто.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також