Як правильно вибрати дитячі шкарпетки і колготки

413 0

Ми у соцмережах:

Як правильно вибрати дитячі шкарпетки і колготки

Шкарпетки і колготки не тільки важливі для здоров'я наших дітей. Вони є важливою частиною образу, коли ми збираємо їх в дитячі сади, школи, на свята і різні заходи. Розповідаємо, як вибрати вироби, щоб малюк відчував себе комфортно і виглядав стильно можна дізнатись на Baby Group.

Критерії вибору

Якісний матеріал. Сумлінні виробники використовують якісні натуральні матеріали, часто в поєднанні з синтетичними еластичними волокнами для додання міцності і зносостійкості виробів.

Стійкі барвники. Якщо шкарпетки пофарбовані, особливо в яскраві кольори, то прати їх потрібно дбайливо. Для цього краще вибрати режим прання з холодною водою (30 градусів). При таких умовах фарбування інших тканин бути не повинно. І абсолютно точно не потрібно надягати малюку шкарпетки або колготки, які залишають на його шкірі кольорові сліди.

• На кожну погоду повинно бути кілька варіантів колготок і шкарпеток. Те, що підходить для теплих приміщень і літніх нарядів, не можна надягати в міжсезоння і взимку на прогулянку. І навпаки, в теплих вовняних або махрових виробах дитині в саду або будинку буде жарко і дискомфортно.

Резинка на поясі колготок не повинна бути занадто тугий або занадто просторою. Інакше в першому випадку вона буде віджимати дитині живіт, а в другому не зможе утримувати колготки на місці, і вони можуть звалитися, змусивши малюка відчути себе ніяково.

М'які шви. На шкірі не повинно залишатися слідів від швів, в іншому випадку це виріб або невідповідного розміру, або невідповідного фасону.

Якщо вам з малюком сподобалася якась певна модель, краще взяти відразу дві пари колготок або шкарпеток. Ці предмети одягу припадає часто прати, а маленькі діти не завжди готові зрозуміти, чому, наприклад, їх улюблені колготки з котиками в пранні і доводиться надягати інші. Якщо у вас є друга така пара, це допоможе зберегти нерви і заощадити час на поясненнях.

Як вибрати відповідний розмір

Для визначення розміру дитячих шкарпеток потрібно знати, що виробники найчастіше вказують в графі «розмір» або вік дитини, або довжину стопи в міліметрах або сантиметрах. Ви можете скористатися нашою таблицею розмірів, посилання на яку є в картці кожного товару, щоб визначити відповідність стопи вашого малюка, його віку та розміру ноги. Звичайно, пріоритет віддається вимірюваних параметрах - тобто довжині стопи, особливо якщо ваша дитина крупніше або субтильні, ніж в середньому в його віці.

Для вимірювання вам потрібно попросити дитину встати на аркуш паперу А4 і обвести стопу по контуру. З'єднайте найвидатнішу точку (це буде кінчик великого або вказівного пальця ноги) і п'яту. Довжина цієї лінії і буде відповідати довжині стопи. Якщо малюк ще не вміє стояти, то цю процедуру можна провести за допомогою звичайної сантиметрової стрічки, приклавши її до підошви ноги.

Розмір дитячих колготок також може вказуватися в роках, але більш підходящим параметром буде зростання. Все ж діти-однолітки часто різняться за зростом, і одна і та ж пара колготок може бути одній дитині велика і збиратися в «гармошку», а в іншого малюка того ж віку - сповзати через недостатню довжини.

Зростання малюків до 1,5-2 років можна вимірювати лежачи, а дітей старшого віку - у будь-який вертикальної поверхні (шафи або стіни). Іноді батьки клеять спеціальну лінійку-зростомір і відзначають на ній зростання і дату заміру.

Варіанти на різні випадки життя

Для носіння на кожен день підходять колготки та шкарпетки з бавовни з вмістом синтетики. Вибір величезний: наприклад, можна взяти монохромний комплект або порадувати хлопчика або дівчинку носками із зображенням улюблених персонажів. Є великий вибір варіантів з милими деталями або малюнками: зірочками, тваринами, квітами. Повсякденне класика - шкарпетки в смужку або горох - підійде для створення модного образу.

Для прогулянок в морозну погоду ми пропонуємо вибрати шкарпетки з вовни або напіввовни, або вовняні колготки. Шерсть мериноса, яка використовується для їх виробництва, підходить навіть для чутливої шкіри немовляти. Вона добре зберігає тепло, не колеться, досить проста в догляді. Одяг з вовни мериноса - тонка, але тепла, тому дитина не відчує себе обмеженим в рухах.

Якщо має бути одягнути дитину для будь-якого заходу, то і шкарпетки потрібно вибирати відповідні. Хороший варіант - вироби білого або чорного кольору. Яскраві малюнки в поєднанні з нарядами будуть виглядати не дуже доречно. У комплект до святкового плаття краще підбирати тонкі колготки з поліестеру або гольфи. Вони будуть виглядати ніжніше звичайних бавовняних моделей.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також