Як правильно виховувати активного собаку?

897 0

Ми у соцмережах:

Як правильно виховувати активного собаку?

Гіперактивність – це хронічний стан, коли незначні причини приводять мозок у стан надмірної активності. Собака не може концентруватися на чомусь одному, навіть якщо це улюблене заняття. Пес постійно відволікається, практично не може контролювати свою поведінку та не здатен самостійно впоратися зі стресом. Його може привести до стану сильного збудження будь-яка дрібниця: автомобільна сигналізація за вікном, комахи у кімнаті.

Особливості виховання активних порід собак

У такого собаки можуть бути проблеми зі сном та апетитом. Найгірше, що може зробити господар гіперактивного собаки, це почати його “виховувати” і карати. Все це тільки посилить поведінкові проблеми. Боротися з гіперактивністю потрібно в комплексі. Для цього потрібна допомога зоопсихолога (або кінолога), час і робота над собою. Необхідне відвідування занять зі слухової дресури, особливо якщо собака у власника вперше.

Немає нічого кращого для правильного виховання та порозуміння між людиною та собакою, ніж час, який власник проводить, навчаючи її. Придбати необхідне оснащення можна на сайті Актівдог, який пропонує товари для активних песиків та їх власників. Навіть якщо не будете брати участь у змаганнях та не захочете займатися серйознішим навчанням, ви отримаєте живу істоту, з якою комфортно жити. Адже пес потрібен не для проблем, а для отримання позитивних емоцій від спілкування з ним.

Правила процесу покарання собак

Дуже корисні регулярні прогулянки, як у компанії інших собак, так і з власником. Коли молодий пес навчиться підходити до господаря через зграю веселих друзів, не звертаючи на них уваги, можете бути спокійні, ви виховуєте свого собаку так, як треба.

Поради щодо виховання активних собак:

♦ Щеня має чітко розуміти, що саме йому не можна робити. Суворий чи незадоволений голос господаря спочатку дає зрозуміти собаці, що її вчинок чи поведінка небажані.

♦ Не можна використовувати покарання під час навчання, особливо цуценя або молодого собаки. На все життя можна відбити бажання вчитися. Вимагати виконання команди, особливо під керівництвом досвідченого інструктора - це інше.

♦ Не зривайте на собаках свій поганий настрій. Покарання має відповідати провині, а не рівню вашого роздратування. Вмійте прощати, особливо малюкам. Вони тільки вчяться та полюбляють бешкетувати.

Життя у міських умовах, де маса подій, емоцій та взаємодій, де стрес емоційний та фізичний став практично щоденною нормою, вимагає від живого організму максимального здоров'я. Не варто забувати, про такі важливі складові частини життя собаки, як годування та прогулянки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також