Як у Рівному святкують День Європи (ФОТО)

1269 0

Ми у соцмережах:

Як у Рівному святкують День Європи (ФОТО)

На майдані Незалежності у Рівному тривають урочистості, присвячені святкуванню Дня Європи.

Розпочався захід виконанням Державного Гімну України та Гімну Євросоюзу. Рівнян привітав міський голова Олександр Третяк:

«Надзвичайно приємно, що в нашому місті сьогодні таке велелюдне дійство зібрало багато людей, щоб не просто святкувати День Європи, а нагадати всім про те, що ми сьогодні є частиною великої, дружньої європейської сім’ї народів…».

Також містян привітав голова Рівненської ОДА:

«Ми сьогодні святкуємо День Європи, і саме сьогодні це свято набуло свого повноліття. Це свято – схилення голови і повага до цінностей. Саме на спільних зрозумілих, високих і прозорих цінностей можна збудувати правильні партнерські взаємовідносини…»

На заході був присутній Генеральний Консул Республіки Польщі в Луцьку Славомір Місяк, а також 12-й міністр України Павло Клімкін.

Для рівнян виступили місцеві творчі колективи. Також представники міської влади нагородили переможців у творчих конкурсах, присвячених Дню Європи.

Зокрема, нагороди отримали переможці конкурсу есе «Сила, що об’єднує світ» та конкурсу відеороликів «Сучасні барви Європи.

На майдані також відбулась демонстрація пожежно-рятувальної техніки та патрульної техніки. З рятувальниками та патрульними фотографувалися діти.

Нині гості програми можуть відвідати творчі майстер-класи, анімаційні розваги для дітей та концертно-розважальні виступи творчих колективів міста.

  Тим часом, на вулиці Петра Могили триває фестиваль автентичної кухні "Мацик", де, зокрема, була присутня начальниця відділу міжнародних зв'язків виконкому Рівненської міської ради Олена Петрів, начальниці міського й обласного управлінь культури: Наталія Лозовська та Любов Романюк. Гостей фестивалю пригощали сирами та м'ясними виробами.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також