Як учням покращити свою успішність в школі?

708 0

Ми у соцмережах:

Як учням покращити свою успішність в школі?

Першого вересня, коли закінчуються шкільні канікули, багато школяриків відчувають підвищення мотивації до навчання. Але згодом навантаження все зростає, і ось вже хочеться не йти до школи зранку та сидіти над підручниками дві години ввечері, а присвятити час цікавішим заняттям. Що робити, коли бажання вчитися кудись зникло та не бажає повертатися? Спробуємо знайти відповідь на це запитання.

Відпочинку також потрібно навчатися

Іноді проблема полягає лише в тому, що школярик просто досить давно добре не відпочивав. Навіть дорослі мають потребу в тому, щоб час від часу відволікатися від повсякденних справ. Кожній дитині та кожному підлітку також потрібно іноді проводити час з друзями, займатися своїм хобі. Бо якщо кожного дня тільки сидіти над підручниками, то згодом навчання стане обридлим кожному школяреві - навіть коли йдеться про відмінників; адже вони також втомлюються (а часто й більш за інших школяриків). На жаль, багато дорослих і самі не розуміють, що відпочинок є невід'ємною частиною роботи. Вони не вміють відпочивати самі та не навчають цьому своїх дітей. Результат завжди буде один - рано чи пізно дитина втратить будь-який інтерес до того, щоб докладати зусиль у навчальному процесі. І зазвичай відновити цей інтерес набагато важче, аніж підтримувати.

Саме тому після важкої контрольної роботи або, наприклад, закінчивши вивчати певну непросту тему, завжди потрібно трохи відпочити. Корисно буде присвятити трохи часу прогулянці (або навіть влаштувати подорож, якщо є така можливість), читанню цікавих книжок або, наприклад, малюванню. Все залежить від того, які інтереси має сама дитина. Найголовніше - не розпочинати одразу ж опанування нового складного матеріалу, а дати собі час на відновлення сил.

Зробити уроки швидше можна разом з готовими відповідями

Для сучасних школярів швидке виконання домашньої роботи не стане проблемою, бо можна відкрити довідник з готовими відповідями та переглянути, як виконується певна вправа. Готові домашні завдання, або гдз - це помічники, що використовують сьогодні чимало школярів. Найголовніша перевага розв'язників полягає в тому, що з ними насправді не потрібно витрачати багато часу навіть коли потрібно зробити домашні завдання з непростих предметів (математики, фізики тощо). З решником у тебе завжди буде час на відпочинок. Головне - не зловживай цими довідниками та після невеличкої паузи знов повертайся до сумлінного навчання. Бажаємо тобі зажди бути успішним!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також