Як вибрати фарбу для виконання будівельних та ремонтних робіт

770 0

Ми у соцмережах:

Як вибрати фарбу для виконання будівельних та ремонтних робіт

Яку фарбу обрати для фарбування різних поверхонь. Переваги та недоліки фарб різного типу та складу.

Від правильного вибору фарби багато в чому залежить якість фінішної обробки. Вибрати оптимальний варіант із маси пропозицій досить складно. В цій статті ми розкриємо секрети підбору фарби та розповімо про переваги та недоліки різних фарб.

Різновиди фарб

Залежно від складу, властивостей і технологічних характеристик фарби відрізняються токсичністю, якістю зчеплення з поверхнею, можливістю вигоряння, стійкістю до перепадів температури, впливу вологи та механічним пошкодженням.

Основні види фарб:

  1.  Акрилові – не є токсичними, мають стійкість до високих температур і механічних пошкоджень, не тріскаються і не обсипаються з поверхні, погано горять і часто використовуються як фарби для дерева. Їх можна застосовувати для виконання внутрішньої та зовнішньої обробки, але акрилові склади погано переносять низькі температури.
  2. Алкідні – мають підвищену стійкість, відмінно підходять для обробки зовнішніх поверхонь і часто використовуються як фарби для металу, але через високу токсичність працювати з ними необхідно в респіраторі.
  3. Олійні – екологічно безпечні та найпопулярніші, але не придатні для фарбування металевих виробів неминуча корозія металу негативно впливає цей тип фарби. Крім цього олійні фарби з часом втрачають насиченість кольору, чутливі до перепадів температур і механічних пошкоджень.
  4. Силіконові – легко наносяться і мають підвищену стійкість до механічних пошкоджень і перепадів температур, але швидко сходять з металевих поверхонь.
  5. Епоксидні – фарби широко використовуються для фарбування автомобілів, але фарба погано реагує на яскраве сонячне світло та високі температури.

До окремої категорії каталогу відносять фарби для стін – це можуть бути латексні, силіконові, акрилові або водоемульсійні склади різних відтінків, які можна змінювати завдяки доданню барвника:

  • Силіконові фарби - мають підвищену водостійкість, зносостійкість і паропроникність, відразу після нанесення поверхня набуває стійкості до проникнення вологи та не змочується водою. Такі фарби часто використовуються для фасадних робіт, але з успіхом застосовуються і всередині приміщень у зоні ванни або санвузлів.
  •  Водоемульсійні фарби – відрізняються стійкістю до забруднень, виготовляються на базі клею ПВА, латексних полімерів, акрилових смол, але такі склади не бажано використовувати у вологих приміщеннях.
  • Акрилові фарби – створені на базі акрилових смол. Вони швидко сохнуть, не мають запаху та надійно захищають стіни від вологи.
  • Латексні фарби – виготовляють з латексних полімерів. Склади мають підвищену стійкість до механічних впливів. Вони часто використовуються для фарбування фактурного тинькування або шпалер.

Інтернет-магазин «Decoratorskyi» пропонує купити фарбу для виконання будівельних та ремонтних робіт за найвигіднішими цінами.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також