Як вибрати кавоварку | Яка кавоварка краще для будинку

1004 0

Ми у соцмережах:

Як вибрати кавоварку

Любителів кави у світі дуже багато, тому з часом на ринку спеціалізованого обладнання стали з'являтися машини для приготування кави.

З їх допомогою можна отримати по-справжньому смачний і ароматний напій. Крім цього, процедура приготування займає всього лише кілька хвилин, що також довелося по душі багатьом шанувальникам кави. Свого роду, кофемашина являє собою звичайну кавоварку, яка в експрес режимі здатна приготувати еспресо, американо, капучіно, латте і ще ряд напоїв на будь-який смак. Причому, ви зможете отримати повноцінний макіато або капучіно з густою пінкою, який зазвичай варять тільки в професійних закладах громадського харчування (кав'ярнях або кондитерських).

Але яка кофеварка краще? Адже з тим, як вибрати кавоварку для дому або офісу може зіткнутися кожен любитель кави. До того ж асортимент сучасної техніки дуже різноманітний і може здивувати навіть справжніх гурманів. А щоб не загубитися в різноманітті вибору і зрозуміти, як підібрати кавоварку для кав'ярні або будинку ви зможете прочитавши цей матеріал.

Яка кофемашина краще за типом?

Щоб дізнатися, як вибрати кавоварку для офісу або будинку, вам попередньо необхідно розібратися в понятті і типи кавоварок. Найчастіше всі моделі устаткування класифікують за умовами застосування. Тобто, в залежності від робочого середовища ви можете дізнатися:

  • як вибрати професійну кавоварку, а також як вибрати автоматичну кавоварку для професійних кав'ярень, кондитерських та інших закладів громадського харчування;
  • яка кофемашина краще для торгових центрів (торговельне кавове обладнання);
  • як вибрати кавоварку для інтенсивного використання (для офісів і бізнес-центрів);
  • як вибрати ріжкову кавоварку, а також як вибрати капсульну кавоварку для домашнього застосування;
  • як вибрати гейзерную кавоварку та обладнання фільтрового типу для щоденної експлуатації.

 

Враховуйте, що експерти рекомендують починати вибір апарату від простору її експлуатації, а також обсягу приготування кави. Вибирайте кавоварку з виходячи з площі вільного простору для її установки. Також приймайте до уваги кількість напоїв, що вам потрібно приготувати протягом одного дня усіма членами вашої родини. За статистикою одна людина в середньому робить близько 2 чашок кави на добу. Відповідно, ви можете особисто порахувати продуктивність вибраної вами моделі і порівняти отримані дані з потребами вашої родини.

А щоб обрана модель кавоварки вас порадувала надійністю і смаковими властивостями кави, особливу увагу приділіть капсульної апаратів, а також рожковим і автоматичним кофемашинам. Особливо вам підійде автоматична або капсульна модель, адже якщо для прибирання і постійним доглядом за приладом у вас немає часу, то в цьому випадку такі апарати впораються з усіма поставленими завданнями на відмінно. А ось для кав'ярень варто підбирати виключно професійні установки для приготування кави.

Всі типи машин відрізняються рядом унікальних особливостей. Більше того, кожен тип підходить саме для певної сфери застосування, що дозволить підібрати найбільш підходящу і оптимальну за всіма характеристиками модель техніки.

До речі, купити кавоварку ви можете виходячи з особистих переваг. Але важливо розуміти, що цю купівлю можна назвати бюджетною, так як хороший апарат коштує чималих грошей. Ось чому виробники пропонують професійні установки, а також ряд пристроїв для домашнього або офісного застосування, які відрізняються не тільки функціоналом, але і вартістю.

Як вибрати кавоварку по функціоналу?

Через підвищення попиту на кавомашини, багато виробників постійно модернізують апарати і в цілому роботу обладнання. Про це свідчать постійні щорічні виставки кавового обладнання, на яких відомі бренди представляють топову продукцію з рядом унікальних опцій. Так, на ринку кавових девайсів ви можете побачити кавоварки починаючи від класичних моделей моделей і закінчуючи приладами нового покоління. До речі, вартість таких кавових гаджетів досить велика. Ціна формується за рахунок наявності в моделі унікальних опцій. Також важливу роль відіграє політика самої торгової марки і звичайно ж, можливі запатентовані технології бренду.

Як вибрати кавоварку по функціоналу

До найбільш зручним і практичним в експлуатації опцій варто віднести:

  • збивання молока в автоматичному режимі;
  • знімний глечик для молока;
  • програмування меню кавових напоїв, а також їх параметрів (кількості, температури і т. д.);
  • якісне приготування відразу декількох видів кави в одній установці;
  • створення смачне капучіно з пінкою всього лише одним натисненням клавіші;
  • підігрів кавових чашок;
  • можливість приготування чаю за рахунок наявності додаткової трубки для подачі гарячої води;
  • подача пари;
  • опція для створення гарячого шоколаду.

 

Варто зазначити, що найчастіше функціонал кавоварок безпосередньо залежить від компанії-виробника. Це обумовлено тим, що в основному всі виробники кавового обладнання володіють своїми унікальними та запатентованими технологіями по поліпшенню якості і смаку кави. Відповідно, підбираючи модель обладнання орієнтуйтеся також на бренд апарату та відгуки покупців.

Також багато експертів при виборі кавоварки по функціоналу радять враховувати свої особисті смакові уподобання. Наприклад, шанувальники кави класичного типу (еспресо, американо, кава-крему і т. д.) краще робити акцент на пристроях без наявності автоматизації збивання молока. Незважаючи на те, що установок без цієї функції існує багато, все ж перед покупкою варто особисто звернути увагу на цей нюанс. До того ж у будь-якому агрегаті ви все одно зможете збити молоко парою, але в ручному режимі. Таким чином, ви в будь-якому случаете зможете отримати весь існуючий спектр кавових напоїв на основі класичного еспрессо, але для цього вам доведеться додавати молоко вручну.

А ось тим, хто віддає перевагу пити каву на основі еспрессо з молоком варто звернути увагу на такі функції, як глечик молочний або автокапучинатор. Тільки їх наявність дозволить вам повністю насолодитися смаком ароматного напою з додаванням молока. Причому, істотним плюсом таких пристроїв є те, що процедура проходить повністю в автоматичному режимі. Наприклад, при наявності автокапучинатора пар в нього буде подаватися з парогенератора на автоматі. Далі буде відбуватися затягування молока, а також нагрівання і збивання продукту , після чого відбудеться його подача в чашку або пітчер (ємність для молока). Але ваш еспресо при цьому буде приготовлений заздалегідь. Тобто, ви можете приготувати каву з молоком або продукти окремо. Звичайно, такі апарати являють собою дуже складні моделі по конструкції і безпосередньо у виробництві. Ось чому вартість таких кавоварок завжди на порядок вище інших моделей.

В якості альтернативи ви можете використовувати установки з наявністю молочного графина. В низ також процес приготування кави з молоком повністю автоматизований. Причому у програмі установок ви можете знайти відразу кілька різних варіантів кави, а також послідовності їх створення. Все що потрібно від вас, так це просто заправити модель кавоварки необхідними компонентами, а саме меленим кава або кава в зернах, водою і свіжим молоком. Весь процес надалі буде залежати тільки від апарату. Варто зазначити, що даний прилад ідеально підійде тим любителям кави, які вживають ароматний напій щодня у великих кількостях. Причому особливих навичок для створення смачної кави вам не буде потрібно.

Існують і кавомашини з справжніми "екзотичними" функціями. До речі, унікальними опціями можуть похвалитися не всі апарати, тому враховуйте даний момент при купівлі обладнання. Наприклад, ви можете побачити апарат, який має відразу 2 вбудовані кавомолки. Тобто, ви з легкістю можете отримати смачний еспресо відразу на двох сортах кави, зварених на практично свіжомелених кавових зернах. Також вам може бути доступна опція простого купажування (швидкого змішування) мелених зерен кави з різних кофемолок апарату. Звичайно, будьте готові до того, що ціна таких пристроїв буде дуже високою. Та й в обслуговуванні такі моделі далеко не прості. Ось чому техніка з "екзотичними" опція більше підходить для професійного використання в різних закладах громадського харчування.

Як вибрати кавоварку по інтерфейсу?

Як вибрати кавоварку по інтерфейсу

Інтерфейс кавоварок повинен бути інтуїтивно зрозумілим і максимально простим для будь-якого користувача. Ось чому важливо не випускати з уваги цей параметр і особливу увагу приділяти наявності різних програм і системі управління пристроєм в цілому. Варто відзначити, що інтерфейс кавоварок може бути декількох видів:

  • у вигляді дисплея;
  • у вигляді світлодіодним індикації пристрою.

 

Як вибрати кавоварку по інтерфейсу?

Інтерфейс кавоварок повинен бути інтуїтивно зрозумілим і максимально простим для будь-якого користувача. Ось чому важливо не випускати з уваги цей параметр і особливу увагу приділяти наявності різних програм і системі управління пристроєм в цілому. Варто відзначити, що інтерфейс кавоварок може бути декількох видів:

  1. кнопковим;
  2. сенсорним (у вигляді дисплея або світлодіодним індикації пристрою).

 

Найчастіше всі сучасні пристрої бувають кнопковими або сенсорними. Пам'ятайте, що вибір інтерфейсу залежить виключно від ваших потреб та бюджету. Наприклад, якщо вам зручніше використовувати кнопки на панелі управління, то купуйте кофемашину кнопкового типу. А от тим, хто хоче лише ледь торкатися до дисплею варто робити акцент тільки на сенсорних моделях. Варто зазначити, що максимально інноваційні конструкції можуть відрізнятися наявністю сенсорних дисплеїв або тачскріна. Також часто випускають і моделі гібридного типу з кількома видами управління. Тому ви завжди можете придбати техніку з комбінованим інтерфейсом.

Кофемолка з індикацією - це ще один унікальний і ультрасучасний варіант кавомашини, який здатний видавати користувачам повідомлення. Моделі зі світлодіодним панеллю або дисплеєм дуже практичні і функціональні. Ергономічне і зрозуміле в управлінні пристрій для приготування кави такого типу - це справжня знахідка для всіх поціновувачів ароматного напою. Крім цього, таке обладнання не має мінусів, а з недоліків можна виділити лише дуже високу ціну.

Компанії-виробники кавоварок

Компанія-виробник - це багато в чому визначальний фактор перед покупкою кавомашини. Свого роду, це гарантія довговічності і надійності приладу. Крім цього, торгова марка може свідчити про хорошу збірки і гарантійному обслуговуванні машини. Ось чому експерти не рекомендують зв'язуватися з невідомими компаніями, які не можуть гарантувати безперебійну роботу і надійність техніки.

У світі спеціалізованої техніки для приготування кави все знають марки Delonghi, Philips і звичайно ж Bosch. Вони зарекомендували себе як надійні виробники якісної продукції, тому бренди заслужено користуються попитом по всьому світу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також