Як вибрати матеріал для покрівлі

461 0

Ми у соцмережах:

Як вибрати матеріал для покрівлі

Сучасний ринок пропонує достатньо великий перелік покрівельних матеріалів, і зупинити свій вибір на конкретному вигляді, не маючи специфічних знань і навичок, достатньо непросто. Шифер і профнастил, різна черепиця, ондулін — щоб вибрати оптимальний варіант, треба врахувати масу різноманітних факторів: від площі даху до кількості поверхів у будинку.

Азбестоцементний шифер

Цей покрівельний матеріал виробляється у вигляді азбестоцементних листів хвилястої або плоскої форми. Може використовуватися не тільки для перекриття даху, але і у якості огорожі. Серед його переваг треба виділити:

• високий рівень міцності;

• низьке нагрівання під впливом сонячного проміння;

• довговічність;

• простоту в обробці механічним інструментом.

Також покрівлю із шиферу можна ремонтувати, а сам матеріал достатньо недорогий.

Але є у нього і деякі недоліки, найважливішим серед яких є його склад. За рахунок наявності амфіболового азбесту пил цього матеріалу шкідливий для здоров’я, тому у сучасному житловому будівництві його майже не використовують.

Профнастил

Найважливіша особливість профнастилу https://forostina.com.ua/ полягає у його універсальних якостях. Сьогодні він активно використовується для покрівель котеджів та багатоповерхових домів, а також у якості матеріалу для спорудження огорож та облицювання зовнішніх стін.

Виділяється незначною вагою та простим монтажем, здатністю витримувати серйозні навантаження, а також підходить для обробки дахів із невеликим кутом нахилу. Що ж стосується недоліків профнастилу, то серед них необхідно відокремити невелику корозійну стійкість у разі пошкодження захисних шарів. Крім того, під час дощу така покрівля проявляє ефект барабану від падаючих крапель. Тому дах потребує додаткових шумоізоляційних робіт.

Черепиця

Сьогодні на ринку представлені різні типу цього покрівельного матеріалу, в тому числі:

• металочерепиця, для виробництва якої використовують цвітні метали у вигляді листів з додатковім захисним шаром із полімерів. Матеріал доступний у широкому виборі кольорів, має невелику вагу і нескладний у монтажі. Має всі ті недоліки, що і профнастил;

• бітумна покрівля. Виготовляється зі смоли, склополотна та кам’яної посипки. Належить до класу м’яких покрівель та виділяється практично нульовим водопоглиненням, що виключає можливість корозії матеріалу. Але має високий рівень горючості.

Також серед її різновидів треба відзначити композитну черепицю на основі стальних листів з додатковим захистом у вигляді алюмінієвого чи магній-цинкового покриття. Вона довговічна і негорюча, має незначну вагу та не спричиняє шуму під час дощу. Недоліки — висока вартість та складність в укладці.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також