Як вибрати найкращий наповнювач для котячого туалету?

9375 0

Ми у соцмережах:

Як вибрати найкращий наповнювач для котячого туалету?

Поради щодо вибору наповнювача для кота – які вони бувають та як зробити правильний вибір для свого улюбленця.

Поява в домі пухнастого улюбленця супроводжується не лише приємними турботами з облаштування його куточка для ігор та відпочинку, вибору «столових» аксесуарів та іграшок, але й певними організаційними моментами, які є просто життєво необхідними для тварини. Одним з головних є облаштування гігієнічної зони з котячим туалетом, де можна було б регулярно задовольняти природні потреби. Але окрім вибору відповідного до розмірів улюбленця лотка обов’язково необхідно приділити увагу такому моменту як підбір відповідного наповнювача для лотка. Адже останній в свою чергу виконуватиме такі вирішальні функції, як:

♦ Привчання до туалету

♦ Збереження чистоти в приміщенні

♦ Забезпечення гігієни самого улюбленця та його оточення

І як ми жили без спеціального наповнювача для котячого туалету?

Про спеціальні наповнювачі для котячих туалетів ми насправді дізналися лише чверть століття тому. До цього в якості останнього використовували нарізану газету, туалетний папір або звичайний пісок. Так вони були екологічними, дешевими, але зовсім не практичними. Саме тому власникам пухнастиків доводилося або щоденно прибирати, або миритися з такими неприємними наслідками використання подібного наповнювача, як численні забруднення. Адже жоден з цих котячих наповнювачів не міг на 100% виправдати покладену на них «відповідальність» як за комфортне використання їх твариною, так і за гігієнічні наслідки після цього для хазяїв. Найбільш неприємними моментами були, є і будуть – це неприємний запах, бруд та можлива шкода для здоров’я тварини. Тому саме ці характеристики є вирішальними, коли ви хочете купити наповнювач для котячого туалету свого улюбленця в зоомагазині.

Наповнювач буває…

Зараз утримання кішок стало більш комфортним та гігієнічним завдяки великому вибору лоточних наповнювачів для котів/кішок, які відрізняються один від одного як матеріалами, з яких виготовляються, структурою, так і властивостями.

Якщо узагальнити, то наповнювачі бувають натуральні (деревні та мінеральні) та штучні (силікатні або силікагелеві).

Деревні наповнювачі виготовляються шляхом пресування тирси, що перетворює її на гранули високої щільності. Вони розсипаються в однорідну масу при потраплянні на них рідини випорожнень. Цей вид наповнювача є абсолютно безпечним при випадковому проковтуванні кицькою. Він може бути спокійно змитий в унітаз без загрози засмічення або пошкодження каналізації. Багато хто обирає цей наповнювач через його невисоку вартість. Але він легко розлітається за межі лотка та не утримує запах аміаку від випорожнень. Через це виробники доповнюють його ароматизаторами, що може бути неприйнятним для тварини.

Мінеральні наповнювачі – це спеціальний бентонітовий або цеолітовий пісок, який на відміну від попередника чудово вбирає вологу та утримує неприємний запах. Цеолітові гранули добре комкуються, що попереджає забруднення лап улюбленця та площі навколо лотка. Але цей наповнювач слід викидати у сміттєпровід, а не зливати в унітаз з метою попередження закупорки каналізаційних труб.

Силікагель для котів – це найбільш практичний серед комкуючих/вбираючих наповнювачів для котячих туалетів, який вирізняється високою здатністю до утримання рідини та неприємного запаху. А це в свою чергу дозволяє рідше проводити заміну наповнювача. Недоліками такого наповнювача є його характерна особливість через форму гранул голосно гриміти при переміщенні в лотку, що може лякати як кішку, так і хазяїв. Також забороняється утилізувати використані кристали наповнювача в каналізацію через ризик серйозного засмічення. Також вони отруйні та можуть бути небезпечними в разі проковтування кошенятами.

Соєві наповнювачі з’явились відносно недавно. Такий наповнювач має натуральний склад та включає в себе спресовані волокна сої, може випускатися без запаху або з легким ароматом. Перевагою даного наповнювача є швидке блокування неприємного запаху та відмінні вбираючі властивості. Завдяки утворенню грудки з наповнювача після намокання її можна легко відокремити та безпечно змити в унітаз, замінивши на чистий матеріал. Основними недоліками є торохтіння наповнювача під лапками кішки та можливе виникнення пилу. Але цей наповнювач є просто ідеальним для першого туалету і привчання кошенят, так як має приємну консистенцію та є безпечним для проковтування.

Більше інформації як привчити кошеня до лотка можна почитати в статті.

В пошуках ідеального наповнювача!

Також при виборі наповнювача для котячого туалету слід уважно спостерігати за своїм улюбленцем, а саме за його поведінкою. Потрібно бути готовим, що доведеться випробувати декілька видів наповнювача. Деякі тварини в силу свого характеру просто відмовляються ходити в лоток декілька разів підряд і потребують частої заміни туалету, комусь не подобається запах або торохкотіння частинок наповнювача, хтось відчуває дискомфорт від консистенції та форми гранул. В залежності від активності поведінки улюбленця в туалеті можна передбачити, який наповнювач буде спричиняти менше шуму та бруду навколо. Але в будь-якому разі завдяки широкому асортименту наповнювачів для котячого туалету в решті решт ви знайдете ідеальний варіант, який задовольнить і вас і вашу кицю!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також