Як вибрати ноутбук для програмування?

2130 0

Ми у соцмережах:

Як вибрати ноутбук для програмування?

Для програміста найголовніше – це ноутбук. Причому пристрій має бути зручним та потужним, щоб працювати за ним було комфортно і можна було б виконувати буквально всі завдання. До того ж ноутбук потрібно часто брати із собою на роботу чи навчання, а тому він має бути компактним та легким. Часто досвідчені програмісти використовують цю техніку як доповнення до основного ПК.

Основні вимоги до ноутбука для програміста

Початківцю фахівця немає сенсу купувати дуже дорогий ноутбук для програмування. Але й не варто розглядати найдешевшу модель, тому що згодом складність роботи тільки збільшуватиметься, до того ж доведеться працювати з одночасно відкритими декількома складними додатками.

Найголовніше для програміста, щоб ноутбук був швидким, мав зручну клавіатуру та оптимальну вагу та габарити. Немаловажну роль грає і монітор - очі не повинні втомлюватися навіть при тривалій роботі. Сучасні моделі пропонують якісні дисплеї.

При виборі ноутбука для програмування варто звертати увагу на такі моменти:

  • монітор. Прості моделі ноутбуків може мати матрицю TN – якщо змінити положення екрану, кольори спотворюватимуться. А тому оптимальним варіантом буде матриця IPS або OLED - вони відрізняються якіснішим перенесенням кольорів. Діагональ теж відіграє велику роль – чим більше екран, тим краще працюватиметься спеціалісту. Для програмування не важливим є те, чи буде сенсорним екран - часто ця функція взагалі не потрібна;
  • вага ноутбука. Якщо ви плануєте тримати ноутбук на столі і зрідка брати із собою у поїздки, то вага не відіграє великої ролі. Але якщо пристрій потрібно постійно возити з собою, носити, слід віддавати перевагу більш тонким і легким моделям. Зазвичай продуктивні та ігрові ноутбуки не важать більше двох кілограмів;
  • відеокарта. В даному випадку це не найважливіший елемент, краще вибрати пристрій із потужнішим процесором. Відеокарта повинна мати пам'ять щонайменше 4 ГБ;
  • пам'ять. Програмістові важливо, щоб усе працювало швидко. А тому вибирайте накопичувач з об'ємом не менше 256 ГБ. Можна додатково встановити жорсткий диск з об'ємом пам'яті 1 ТБ. Оперативна пам'ять теж відіграє велику роль - мінімальний обсяг у цьому випадку має становити 8 ГБ, але краще, якщо цей показник буде 16 ГБ. Якщо ви працюєте розробником ігор, можна вибирати більше 16 ГБ;
  • операційна система. Досвідчені програмісти вважають за краще самостійно встановлювати операційну систему на власний розсуд, ніж переплачувати за вже встановлену на новий ноутбук.

Клавіатура – це головний робочий інтерфейс, а тому вона має бути максимально зручною. Фахівці рекомендують моделі із повнорозмірною острівною клавіатурою. Зручним є і підсвічування – можна працювати при поганому освітленні або навіть у вечірній час.

Ноутбук для програміста повинен працювати від батареї досить довго, щоб можна було користуватися ними в поїздках або там, де немає доступу до електромережі. Бажано вибирати моделі, які можуть автономно працювати 4-6 годин, але ідеальним варіантом буде 8-10 годин. Є навіть моделі, що обіцяють безперервну роботу до 20 годин.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також