Як вибрати ноутбук у 2024 році?

510 0

Ми у соцмережах:

Як вибрати ноутбук у 2024 році?

Сьогодні на ринку є безліч моделей лептопів від десятків виробників. Усі вони мають різні габарити, дизайн і внутрішню «начинку». Цільове призначення є головним аспектом вибору, від якого залежать окремі технічні параметри. 

Наприклад, для професійної роботи у сфері графічного дизайну потрібен пристрій із якісним екраном, що точно передає кольори та підтриманням спеціалізованих інструментів (насамперед це стілус). Оптимальний варіант для офісної роботи повинен мати достатньо великий екран, а також зручні клавіатуру й тачпад. 

Геймерський ноутбук оснащений потужним «залізом», якісними динаміками та просунутою системою охолодження. Автономність є ключовим критерієм для людей, які регулярно подорожують. Студенти можуть знайти портативні ПК з оптимальним поєднанням продуктивності, надійності та вартості.

Lenovo V15 G2 ALC: найкращий варіант для навчання

На наш погляд модель від китайського техномонстра відмінно підходить для студентів і школярів. Серед головних переваг варто відзначити відносно невелику вагу (1,7 кг), потужний 6-ядерний процесор AMD Ryzen 5 5500U і яскравий 15,6 дюймовий FullHD екран із реалістичним передаванням відтінків і антибліковим покриттям. 

Ресурси апаратної складової є достатніми для впевненого виконання стандартних завдань: робота із документами, пошук інформації в інтернеті, перегляд відеороликів. Пристрій постачається із наперед встановленою ОС Windows 11-ої версії. Накопичувач SSD ємністю 512 ГБ дає можливість зберігати масивні файлові архіви. На бічній грані міцного корпусу є роз'єми USB Type-C, HDMI і мініджек 3,5 мм.

ASUS TUF Gaming F15 FX506HC: справжній ігровий «монстр»

Девайс геймерської категорії від одного із лідерів сегменту лептопів. Працює на базі потужного процесора Intel Core i5-11400H, для оброблення «важких» ігор встановлений дискретний відеоадаптер NVIDIA GeForce RTX 3050. Система охолодження працює дуже ефективно, корпус і внутрішні компоненти не перегріваються під час виконання складних завдань. 

Вбудована акустична система видає достатньо гучне та насичене звучання, що дає можливість повноцінно занурюватися у віртуальні світи. Дисплей підтримує адаптивну частоту оновлення до 144 Гц, що дає змогу плавно відтворювати динамічні сцени. 

Екран охоплює колірну гаму DCI-P3 на 100%, а sRGB — на 133%. Модель також підходить для редагування відео й мультимедіа-розваг. Доступні сучасні стандарти бездротового зв'язку Bluetooth та Wi-Fi.

Apple Macbook Pro 16" M1 Pro 512GB: «мастхев» для дизайнерів

Відмінний варіант для професіоналів у сфері графічного дизайну. Видатну продуктивність забезпечує фірмовий чіпсет M1 із 16 обчислювальними модулями. Дисплей із діагоналлю 16 дюймів і технологією HDR відтворює чітку та барвисту картинку із природними відтінками. 

Вбудована батарея на 1000 Вт·год дає змогу пропрацювати без підзаряджання більше 20 годин. Конфіденційність персональних даних гарантує надійний сканер відбитків пальців Touch ID. На корпусі є багато портів для підключення зовнішніх пристроїв.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також