Як вибрати жалюзі?

597 0

Ми у соцмережах:

Як вибрати жалюзі?

Для захисту приміщень будинку або квартири від сонячних променів, уваги сусідів або перехожих на ринку представлений широкий вибір інтер'єрних тканин для штор, а також спеціальні конструкції – жалюзі.

При наявному розмаїтті моделей жалюзі в Рівно на сучасному ринку і вибір найкращої походящей саме вашому приміщенню моделі іноді буває ускладненим. На що звернути увагу при покупці? Якщо для оформлення вікон у вашому будинку ви віддали перевагу саме жалюзі, то основними нюансами, які слід врахувати при покупці, будуть:

• Матеріал виготовлення;

• Конструкція і спосіб кріплення;

• Призначення приміщення, де розміщуватимуться жалюзі.

Жалюзі для спальні або вітальні

Призначення цих кімнат у квартирі диктує і матеріали для їх оздоблення та декорування – вони повинні красти звуки, сприяти відпочинку і розслабленню. Для спальні підійдуть жалюзі з тканини з різною фактурою: вони можуть нести тільки функціональне навантаження, поєднуючись з шторами з тканини або повністю замінювати їх. Рулонні жалюзі з непрозорого полотна здатні створити повне затемнення – необхідна умова міцного сну і швидкого засипання.

Поєднання декількох видів жалюзі з різною щільністю, прозорістю, фактурою дозволить вам отримати цікаву гру світла і тіні, зробивши освітлення частиною інтер'єру.

Жалюзі для кухні

Особливістю кухонного приміщення є підвищений рівень вологості, до того ж кухня – це приміщення, яке частіше за все вимагає прибирання: пар і бризки від підготовлюваної їжі можуть осідати, в тому числі, і на поверхні жалюзі і вам потрібно заздалегідь подбати про те, щоб ви змогли легко за ними доглядати. Якщо вікно жалюзі розташовується в безпосередній близькості від плити чи інших кухонних приладів з функцією нагрівання, то необхідно передбачити, щоб матеріал жалюзі був стійкий до займання. У таких умовах краще, щоб жалюзі для кухні були виготовлені з пластикових, алюмінієвих ламелей, або з склотканини – цими матеріалами не страшна волога, вони легко чистяться як сухим способом, так і з застосуванням спеціальних миючих засобів.

Якщо приміщення вашої кухні досить просторе або ви часто займаєтеся приготуванням їжі, то жалюзі з ламелями з натурального дерева можуть стати справжньою прикрасою вашого будинку. До того ж, такі жалюзі ідеально доповнюють дерев'яні вікна і гармонують з кухонними меблями, яка часто також буває дерев'яною.

Жалюзі для ванної кімнати, душової, лазні або басейну

Здавалося б, усі ці приміщення об'єднує високий рівень вологості, але моделі жалюзі, відповідні до кожного з них, можуть істотно розрізнятися.

Якщо ви є щасливим володарем ванної кімнати з вікном, то жалюзі дозволять вам мати в приміщення природне освітлення, а також захистять простір від сторонніх очей, якщо вам це потрібно. У разі якщо приміщення ванної кімнати чи душової досить просторе, вам доведеться подбати лише про те, щоб матеріал жалюзі був вологостійким і в цьому випадку жалюзі з дерева можуть стати відмінним рішенням. Коли ванна кімната має скромними габаритами, то існує ймовірність, що жалюзі на вікнах будуть відчувати не тільки вплив водяної пари, але і будуть швидко забруднюватися, а значить – поверхня жалюзі повинна легко переносити миття і чищення.

Для лазні та сауни компанія Nikoss пропонує моделі дерев'яних вікон, адаптованих саме для цих приміщень, і якщо ви захочете доповнити їх дерев'яними жалюзі, то в асортименті представлених нами моделей ви можете вибрати ідеальні компаньйони для вікон. Дерев'яні жалюзі, так само як вікна, пропоновані нашою компанією, мають необхідний захист у вигляді декількох шарів просочення та лакофарбового покриття. Для виробів, що встановлюються у вологих приміщеннях ми підбираємо деревину з особливими природними властивостями – вікна та жалюзі з меранті відмінно проявили себе в цих умовах. Крім просочення дерево забарвлюється в різні кольори колористичної палітри, і ви без праці реалізуєте найсміливіші дизайнерські проекти.

Конструктивні особливості жалюзі

Всі моделі жалюзі можна умовно поділити на 2 великі групи – вертикальні і горизонтальні. Вертикальні жалюзі складаються з широких ламелей-полотнищ, закріплених на напрямній у верхній частині вікна перпендикулярно підлозі. Матеріалом для виготовлення таких жалюзі може виступати тканина з покриттям, пластик, різноманітні неткані матеріали. Горизонтальні жалюзі, ламелі яких розташовуються паралельно підлозі, виготовляються з пластику, алюмінію і дерев'яних пластин.

За способом кріплення жалюзі поділяються на 2 види:

• Закріплюються на віконній стулці;

• Розміщуються поза вікна – у верхній частині віконного прорізу або на стіні над вікном.

Вибираючи жалюзі, зверніть увагу, що сучасні виробники пропонують два способи керування механізмом відкривання конструкції – електромеханічний або ручний. Якщо віконні прорізи у вашому будинку дуже високі або завершуються арочною конструкцією, то вибір жалюзі з електромеханічним механізмом відкривання буде єдино вірним рішенням. В інших випадках вибір механізму відкривання – це питання вашого комфорту та особистих уподобань. Всі перераховані параметри помітно впливають на якість і вартість жалюзійних конструкцій, так само як і матеріал, з якого вони виготовляються.

Алюмінієві жалюзі

Довгий час горизонтальні жалюзі з алюмінієвих пластин залишалися найбільш поширеною і популярною у російських споживачів моделлю жалюзійних конструкцій. Завдяки їх невисокою вартістю, різноманітності колірної гами і невибагливості у догляді їх активно купували для оформлення вікон у нежитлових приміщеннях, офісах, промислових і комерційних підприємствах.

Жалюзі з алюмінієвими пластинами випускають і до теперішнього часу, але, приймаючи рішення про покупку, ви повинні бути інформовані і про недоліки таких конструкцій:

• Тонкі ламелі не витримують активної експлуатації та неакуратного з ними поводження – пластини згинаються, деформуються і перестають якісно захищати приміщення від сонячних променів;

• При складанні жалюзі, а також в процесі провітрювання шляхом відкривання віконної стулки, такі конструкції досить відчутно шумлять, що робить їх непридатними для установки в спальні, дитячої.

Пластикові жалюзі

Жалюзі з пластикових пластин характеризуються невисокою вартістю і хорошою зносостійкістю. Широкий вибір кольорів та фактур в поєднання з доступністю робить їх привабливими в очах споживачів. Пластик застосовується у виробництві як вертикальних, так і горизонтальних жалюзі, пластини легко очищаються мильними розчинами, підлаштовуються під будь-яке колірне оформлення інтер'єру.

Однак такі конструкції не позбавлені недоліків:

• При нагріванні сонячними променями багато видів неякісного пластику можуть виділяти в атмосферу токсичні речовини і згубно впливати на здоров'я;

• Під впливом світла і високих температур можливо деформування пластикових пластин, їх вицвітання.

Жалюзі з тканини

В житлових кімнатах жалюзі з тканих матеріалів виглядають набагато привабливіше за своїх аналогів, виготовлених з пластика і алюмінію. Матова і фактурна поверхня тканинних полотнищ для жалюзі надає приміщенню атмосферу затишку і комфорту.

Для виготовлення якісних тканинних жалюзі використовуються полотна з покриттям або просоченням, що надає тканині додаткові корисні якості:

• Стійкість до вицвітання під впливом ультрафіолету;

• Антистатичні властивості. Таке полотно не притягує пил і менше забруднюється в процесі експлуатації;

• Більш високий рівень міцності – полотно не розтягується в довжину, його без побоювань можна прати в пральній машині;

• Покриття або просочення найчастіше володіє водовідштовхувальними властивостями, тому жалюзі легко піддаються чищенню і миття.

До недоліків цього типу жалюзі можна віднести більш високу вартість.

Дерев'яні жалюзі

Жалюзі з пластинами з натурального дерева є більш дорогими у порівнянні з моделями, виготовленими з інших матеріалів. Жалюзі з дерева мають досить велику вагу, тому варто вибрати для них найбільш надійний спосіб кріплення. Дерев'яні жалюзійні конструкції міцні, надійні, стійкі до впливу несприятливих факторів – ультрафіолетового випромінювання, вологості, перепадів температури.

Жалюзі з дерева вибирають покупці, що піклуються не тільки про затишок в будинку, але і про здоров'я членів сім'ї, адже вироби з дерева найбільш екологічні і безпечні для людини. Дотримуючись нескладних правил по догляду за дерев'яними поверхнями, ви на довгі роки збережете функціональність і привабливий вигляд виробу.

Підібрати жалюзі для оселі крще всього на сайті https://nikoss.com.ua/ukr/index.html.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також