Як відрізнити справжній віскі від підробки

6700 0

Ми у соцмережах:

Як відрізнити справжній віскі від підробки

Віскі — один із найпопулярніших міцних алкогольних напоїв у світі. Він має високі споживчі якості та цінову доступність. Цілком логічно, що висока популярність напою приваблює шахраїв, які підробляють напої. Щоб не опинитися у скрутному стані, завжди купуйте віскі у перевірених магазинах, наприклад, WINEWINE або скористайтеся цими порадами.

Справжній віскі: критерії

Зовнішні фактори

Поціновувачі цього напою легко відрізнять підробку від оригіналу на вигляд. Вони оцінюють такі фактори:

  • місце реалізації;
  • вартість;
  • зовнішній вигляд та дизайн пляшки;
  • консистенція рідини;
  • склад;
  • наявність акцизної марки;
  • колір напою.

Детально розберемо кожен пункт.

Місце реалізації

Купувати віскі потрібно тільки в офіційних дилерів виробників або в Duty Free. Спеціалізовані магазини та великі мережеві супермаркети цінують свою репутацію і тому можливість купити там підробку зводиться до мінімуму. Це особливо важливо, якщо ви купуєте алкоголь на подарунок. 

Вартість

Оригінальний віскі ніколи не буде дешевший, ніж на офіційному сайті виробника. Винятки становлять напої, що продають за акціями чи зі знижкою.

Пляшка

Форма пляшки може бути різною: квадратною, круглою або у вигляді графина. Для захисту якості продукції на поверхні часто роблять гравіювання з назвою бренду. Шахраї, зазвичай, використовують звичайні пляшки без будь-яких тиснень.

Консистенція

Віскі характеризується маслянистою структурою. Для перевірки напою необхідно перевернути пляшку шийкою вниз або сильно її струсити. Всередині повинні утворитися великі бульбашки, які з часом зникнуть. Якщо ж вони маленького розміру або зовсім не з'явилися, будьте впевнені — це фальсифікат.

Склад

Виробники, які піклуються про свою репутацію, завжди вказують на етикетці інгредієнти, що використовують. У віскі не повинно бути барвників, ароматизаторів та інших штучних добавок.

Акцизна марка

Вона повинна бути на кожній пляшці, зазвичай її клеять на шийку або пробку. Акцизна марка вказує на те, що напій ввезли до країни легально. Її відсутність означає, що перед вами підробка.

Колір

Правильний колір справжнього скотчу або, наприклад, бурбона варіюється від блідо-жовтого до темно-коричневого. При цьому напій повинен бути повністю прозорим, наявність осаду неприпустима (виключення становлять дорогі нефільтровані види).

Кришталева чистота віскі забезпечена високою якістю питної води та особливими технологіями виготовлення. Якщо колір відрізняється від зазначеного в характеристиках, набуває бордового або майже прозорого, незрозумілого відтінку, краще цей напій не пити. З більшою ймовірністю він виявиться фальсифікатом.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також