Як зміцнити імунітет взимку: що робити, аби не захворіти?

592 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Взимку необхідно багато уваги приділяти імунітету. Що потрібно виконувати і чого не варто робити?

 Назвали продукти, які допоможуть не захворіти цієї зими.

1. Куркума

Куркума містить вітаміни С, Е і К. Вітамін К має кровозгортувальну дію, без якого неможливе згортання крові, припинення кровотечі та швидке загоєння ран. Також куркума покращує опірність клітин до інфекцій і злоякісних пухлин.

2. Гарбузове насіння

Гарбузове насіння - це джерело цинку, а цинк має величезне значення для людського організму. Він підтримує здоровий імунітет, впливає на сон, настрій людини. Воно чудово стабілі­зує кров’яний тиск і особливо корис­не гіпертонікам. Також гарбузове насіння лікує різні опіки, важкі незагойні рани.

3. Броколі

Броколі містить велику кількість вітамінів і мікроелементів. Покращує зір та запобігає розвитку катаракти. Три порції броколі на тиждень знижують ризик раку простати більш ніж на 60%. Допомагає при депресії, порушенні сну та інших психічних захворюваннях.

4. Ферментовані продукти

Квашена капуста, солоні огірки, кефір — ці продукти варто включити у свій раціон. Вони покращують травлення. Руйнують поживні речовини до легкозасвоюваних форм. Знижується ризик запору та розладів травлення.

5. Часник

Переоцінити користь часнику для організму складно. Адже часник забезпечує антибактеріальну дію, має противірусну дію, ефективний при профілактиці раку. Часник можна вживати у будь-якому вигляді.

Але пам’ятайте, що сміх стимулює вироблення гормону радості - серотоніну, який допомагає захищати організм від хвороб.

Анастасія Кирилюк


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також