Як «завис» басейн у Костополі

931 0

Ми у соцмережах:

Як «завис» басейн у Костополі

Ніхто зараз не скаже, коли завершиться будівництво басейну в Костополі.

Спочатку його планували відкрити у 2021 році, уточнює Костопільщина 21 століття. Потім термін здачі перенесли на березень 2022 року. Гроші на завершення були, але почалася війна, і будівництво басейну, на яке було витрачено близько 70 млн грн, зависло на невизначений час.

Тендер на його будівництво в Костополі виграла будівельна компанія «Случ», наближена до скандальної «Фіалки», яка раніше вигравала багато тендерів на будівництво та ремонти за державні гроші і часто не виконувала роботи у встановлені терміни, а потім вдруге одержувала фінансування на завершення того самого об’єкта. Не здала вчасно і басейн. Із 96 млн грн, у які мало обійтися будівництво, освоїли близько 73 млн, решту суми знайшли, у тому числі й в бюджеті Костополя, але освоїти не встигли.

 Залишалося виконати внутрішні роботи, завершити фасад та опорядження території. Матеріали були закуплені, чекали, щоб висох бетон, і на зиму в будівлю навіть подали опалення, - розповів директор Костопільської спортшколи Юрій Шарманський.Але почалалася війна, і все зупинилося. Матеріали, щоб не зіпсувалися, внесли у приміщення басейну або вивезли, неосвоєні кошти повернули в бюджет. Об’єкт в експлуатацію не зданий, і хоча спортшкола є замовником будівництва, розпорядником на об’єкті поки що є підрядник. Навесні 2022-го, щоб дах не протікав, його трохи підрихтували, влітку будівля повністю висохла. А восени по зовнішніх стінах знову потекла дощова вода, оскільки система водовідведення з даху ще не зроблена. Тоді ж спустили воду з системи опалення басейну: «висів» борг ще за минулу зиму, який підрядник не оплатив. Добре, хоч великих морозів цієї зими не було. Але що всередині – невідомо.

За словами Юрія Шарманського, він і сам не може зайти в будівлю і оглянути її, бо ключ від вхідний дверей є лише у підрядника. Підрядник мав і охороняти будову, однак не охороняє. Намагалися знайти когось зі «Случа» з ключами, але поки марно. Цього року будівництво буде далі простоювати. Причетні до нього хочуть знати, у якому воно стані, тож далі розшукують ключі. Тим часом поліція шукає підозрюваних у привласненні чи розтраті майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, – за цієї статтею Кримінального Кодексу України  відкрито кримінальне провадження ще у січні 2022 року, тобто до війни. Призначені експертизи, деякі виконані. Підозру у розтраті поки нікому не оголошено.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також