Як зменшити на 75% смертність від COVID-19 - вчені

2000 0

Ми у соцмережах:

Як зменшити на 75% смертність від COVID-19 - вчені

Вчені назвали спосіб зменшення смертності від COVID-19 на 75%

 Як зменшити на 75% смертність від COVID-19 - вчені

 Якщо захистити від інфікування коронавірусом 5% найбільш вразливої групи населення – літніх людей, це допоможе знизити смертність від COVID-19 на 75%.

Такого висновку дійшли вчені Оксфордського університету в дослідженні, опублікованому BMJ. Вони проаналізували дані понад 8 мільйонів пацієнтів.

В результаті обробки даних дослідники з'ясували, що 75,7% смертей від COVID-19 припадає на 5% пацієнтів з найвищим прогнозованим ризиком смерті.

"Ця модель дозволить розробити клінічні рекомендації, щоб люди могли дотримуватися відповідних заходів захисту від COVID-19", – зазначила професорка Джулія Хіпіслі-Кокс.

На думку вчених, результати їхніх дослідження дозволять заздалегідь визначити найбільш вразливих людей, для яких ризик захворіти більший у 50 разів, ніж інших. В основному це люди похилого віку. Саме їх науковці закликали перебувати в тотальній самоізоляції.

"Цей результат підтверджує концепцію цільового блокування, якщо знайти способи захисту цих 5%, наприклад, за допомогою регулярного тестування їхніх найближчих контактів", – заявив професор епідеміології інфекційних захворювань Единбурзького університету Марк Вулхаус.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також