Які генератори купити: бензинові установки проти дизельних

993 0

Ми у соцмережах:

Які генератори купити: бензинові установки проти дизельних

Питання резервного забезпечення електроенергією сьогодні являється одним із найактуальніших для українців. Щоб аварійні відключення світла вдома та на підприємствах не заважали нормальній життєдіяльності, необхідно придбати генератор. 

Перед тим, як здійснити покупку генератора, варто визначитись з основними критеріями, яким він повинен відповідати. Розглянемо детальніше, яку міні-електростанцію краще обрати для побутового використання та на які основні нюанси звернути увагу.

Генератори бензинові: особливості та призначення

Такі пристрої сьогодні користуються найбільшим попитом. Частіше за все їх використовують в заміських будинках, в майстернях, під час дрібних ремонтно-будівельних робіт тощо. На сучасному ринку представлене широке різноманіття таких установок, що відрізняються потужністю, типом встановлення та ціною.

Переваги пристроїв:

  • зручність у використанні;
  • компактність;
  • легкість в обслуговуванні;
  • низький рівень шуму;
  • можливість запуску та роботи при низьких температурах.

Такі генератори купити можна значно дешевше, ніж дизельні, що для багатьох користувачів також являється безперечною перевагою.

Недоліки пристроїв:

  • невеликий моторесурс — в залежності від виробника він може складати від 500 до 3000 годин, тому бензинові генератори раціонально використовувати лише в якості тимчасового (резервного) джерела живлення;
  • значно більші витрати палива (в порівнянні з приладами, що працюють на дизелі).

Важливо! Якщо вам необхідно генератори купити для забезпечення роботи точної техніки (комп'ютерів, котлів з автоматикою тощо), зверніть увагу на інверторні міні-електростанції. Їх особливість полягає в можливості видавати постійну частоту в 50 Гц. 

Особливості використання дизельних установок

Якщо ви плануєте купити генератор для довготривалих робіт з різними рівнями навантажень, віддайте перевагу пристроям, що працюють на дизельному паливі. Завдяки широкому діапазону потужностей таке обладнання часто використовується на промислових та господарчих об’єктах.

Переваги пристроїв:

  • безпечність та простота у використанні;
  • менші витрати палива;
  • стабільна робота при тривалих навантаженнях.

При інтенсивній роботі такі агрегати не так швидко перегріваються, як генератори бензинові (https://vinur.com.ua/ua/products/gasoline-generators). Ця властивість в поєднанні із своєчасним технічним обслуговуванням сприяє продовженню періоду експлуатації генераторної установки.

Недоліки обладнання:

  • спостерігаються складнощі в роботі в холодну пору року;
  • низька екологічність, обумовлена виділенням значної кількості чадних газів;
  • висока вартість.

На відміну від бензинових генераторів, дизельні установки використовуються в якості основних джерел живлення. Це найкращий вибір для забезпечення енергією промислових підприємств, цехів, виробництв і навіть невеликих населених пунктів. 

Увага! Яке б джерело альтернативного живлення ви не обрали, зверніть увагу, щоб пристрій мав сертифікати якості та офіційну гарантію від виробника. Використання дизельних та бензинових генераторів без таких документів може бути небезпечним.

Бажаємо, щоб ваш вибір виправдав всі ваші очікування!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також