Які найпопулярніші види покрівельних матеріалів

266 0

Ми у соцмережах:

Які найпопулярніші види покрівельних матеріалів

Покрівля - один із найважливіших елементів будівництва. Саме від неї залежить, як довго прослужить будівля, на скільки в ній буде тепло і затишно, як вона буде захищена від вологи, шуму, холоду і т.д.. Раніше люди використовували різноманітні засоби для покрівлі будинку - від очерету до глини. З розвитком науки і технології вибір покрівельних матеріалів збагатився і урізноманітнився. Сучасний покрівельний матеріал вирізняється широким різноманіттям моделей і модифікацій на будь-яку вимогу покупця та будь-який гаманець.

Види покрівельних матеріалів

На ринку матеріалів для покрівлі вибір величезний. Але що ж обрати серед усього запропонованого. Перш за все варто знати, що всі покрівельні матеріали на сьогоднішній день можна поділити на три основні типи:

• штучна покрівля;

• яка покрівля;

• листова покрівля;

• наливна покрівля.

Детально ознайомитись з видами покрівлі можна на Ruukki, де представлений широкий ассортимент з описом того чи іншого матеріалу. А ми коротко охарактеризуємо кожен тип. Уже із самих назв стає дещо зрозуміло. Штучна покрівля виготовляється з природніх матеріалів методом обпалювання і складається з невеликих частин. Саме метод виготовлення і складність монтажу зумовлює високу ціну даного матеріалу. М’яка покрівля виготовляється із гнучких матеріалів і підійде для монтажу на дах будь-якої складності. Листова покрівля складається із матеріалів у вигляді листків, легка в монтажу, кріпиться за допомогою саморізів чи цвяхів. Що ж до наливної, то вона поставляється в рідкому вигляді а твердій під час наливання через контакт з металом чи бетоном. Зазвичай використовується на плоских дахах.

Листова покрівля

Переваги будівництва власного житла очевидні. І саме через це зросла популярність саме листового виду покрівлі. Він ідеально підходить для скатних дахів. А крім цього листова покрівля має ряд переваг. Перш за все це монтаж - максимально простий, швидкий і недорогий. До листової покрівлі відносять:

• металочерепицю. Це листи оцинкованої сталі, що мають захисне полімерне покриття та імітують черепицю. Мають невелику вагу, доступну ціну, простий монтаж, не є пожежонебезпечними, стійкі до механічних ушкоджень. Однак вимагає додаткового утеплення та шумоізоляції;

• профнастил - аналог металочерепиці, шар металу товщий, а зовнішній вигляд простіший;

• ондулін (єврошифер) - виготовляється з целюлози, що просочена бітумом. Цей матеріал екологічний, вологостійкий, має незначну вагу та високу тепло- і шумоізоляцію. Однак досить вогненебезпечний;

• фальцева покрівля - листи сталі, міді чи алюмінію, монтаж яких відбувається особливим способом - фальцем. Переваги - герметичність, морозостійкість, надійність, а недоліком є низька термо- та шумоізоляція і складність монтажу.

Будуйте дім своєї мрії, а Рууккі допоможе обрати вам дах.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також