Якісний інвентар — запорука ефективної роботи піцерії

483 0

Ми у соцмережах:

Якісний інвентар — запорука ефективної роботи піцерії

Що потрібно для успішного функціонування піцерії? Як від форм та сіток для випікання залежить приготування піци? Який різновид ножей для піци обрати для швидкого та зручного нарізання?

Світовий ринок піци у 2020 році становив 119,2 млрд. дол. І за прогнозами, ця цифра збільшуватиметься на 5–10% за рік. Якщо говорити про ринок піци лише у Східній Європі, то тут за І квартал 2021 року був приріст на 15% порівняно з 2020 роком.

Піца успішно продається як у фастфудах та піцеріях, так і в італійських ресторанах та у закладах з мультинаціональною кухнею.

Виробництво піци — перспективний бізнес сучасності. Ще й тому, що під час пандемії люди стали частіше замовляти їжу додому. А піца займає топові позиції серед страв, які зазвичай замовляють.

Що потрібно для успішного функціонування піцерії? Якісний продукт та правильна бізнес-модель.

Обладнання та інвентар тут також займають не останнє місце.

Приготування традиційної італійської страви у професійних умовах неможливе без:

• слайсерів та овочерізок (для подрібнення начинки);

• центрифуг для сушіння зелені;

• тістомісів;

• гастроємностей для зберігання окремих інгредієнтів;

• лопат для завантаження піци;

• сіток так форм для випікання;

• спеціальних ножів.

Фахівці «НОРМАК» підготували докладний опис найважливіших позицій, які мають бути у кожній піцерії.

Форми, сковороди та сітки для випікання піци

Піца може випікатися на спеціальних каменях, сітках або різних формах. Вибір того чи іншого варіанта залежить від типу піци. Розглянемо найпопулярніші їх.

Камені для піци

Кам’яна дошка може мати круглу або прямокутну форму. Найчастіше вона виконується з кераміки чи кордієриту. Кордієрит, в порівнянні з керамікою, — міцніший і має більш високу швидкість теплопередачі.

Піца, яка випікається на камінні, має хрумку скоринку. Крім того, такий процес приготування максимально наближений до автентичного. Камінь поглинає зайву вологу з тіста та ефективно розподіляє тепло.

Глибокі форми

Форми з високими бічними стінками використовуються для приготування піци на «пишному» тісті.

Сітки (екрани) для піци

Перфороване дно прискорює приготування піци. За рахунок отворів тепло швидше передається. З піци йде зайва волога, і скоринка стає хрусткішою. Такий варіант для випічки підходить для приготування піци з тонким шаром тіста.

Сітка для піци алюмінієва

Виробляються такі сітки, як правило, із алюмінію або анодованого алюмінію. Анодоване покриття збільшує термін служби форми.


Сітка для піци забезпечує оптимальну циркуляцію повітря. Такі форми зазвичай використовуються для приготування піци на тонкому тісті.


Чавунні сковороди для піци

Чавунні сковороди — універсальний варіант для запікання піци. Форма з чавуну — безпечна для здоров’я. Вона не вимагає антипригарних покриттів та довго зберігає тепло.

Істотний недолік чавунних форм — велика вага.

Інші види

Крім вище зазначених варіантів, бувають також форми з піднятими краями та широким ободом. Широкий обід ємності спрощує обробку та нарізку піци. Такий варіант часто використовується для обслуговування та презентацій.

Сепаратори

Сепаратори потрібні для розділення форм з тістом або заготовками. Вони дозволяють зберігати кілька форм одна на одній. Сепаратори виконують роль кришок, запобігають обвітрюванню продукту та дозволяють заощадити цінне місце на професійній кухні.

Сепаратори найчастіше виготовляються з алюмінію. Форма — кругла або прямокутна.

Терки

Терки, що використовуються в піцеріях, відрізняються розміром та формою отворів, а також типом самого виробу. Залежно від лез, терка може бути призначена для отримання великих, середніх та дрібних шматочків або скибочок.

Терки бувають настільні та ручні. У ручних терках з рукояткою, крім ріжучої поверхні, велике значення має матеріал рукоятки. Вона має бути виготовлена з нековзного матеріалу (наприклад, поліпропілену з сантопреновим покриттям).

Ложки для соусів

Ложки для соусів мають пласке дно. Ця деталь дозволяє рівномірніше намазувати соус на піцу. Виготовляються ложки з нержавіючої сталі. Ручка зазвичай — пластикова. Це забезпечує додаткову зручність для працівників кухні.

Ложки для соусів з нержавіючої сталі

Ложки для соусів можуть бути суцільними чи перфорованими.

Докери для піци

При приготуванні ідеальної піци небажані бульбашки повітря можуть зіпсувати тісто. Щоб позбавитися цих бульбашок, потрібні докери (ролики з «шипами»). Вони «виштовхують» надмірне повітря з тіста.

Докери бувають:

• повністю пластикові (пластиковий ролик та пластикові штифти);

• комбіновані (ролик — із пластику, а штифти — із нержавіючої сталі)

• повністю металеві.

Замість докеру також може використовуватися качалка з шипами.

Лопати для піци

Лопата потрібна для того, щоб зробити завантаження піци в духовку максимально зручним та безпечним. До того ж, завдяки цьому інструменту, піца залишається неушкодженою і зберігає презентабельний зовнішній вигляд.


Завдяки лопаті для піци робота персоналу стає більш продуктивною та безпечною.


Обираючи таке обладнання, враховуйте довжину черешка (він повинен бути не дуже довгим і не дуже коротким, щоб було зручно укладати заготовку в піч).Форму полотна лопати обирайте залежно від форми піци, яку зазвичай готуєте.

Ножі для піци

Ножі для піци — необхідний інвентар для піцерії, італійського ресторану чи будь-якого іншого підприємства, де готують та продають цю страву. Є кілька різновидів ножів для піци.

Нож-колесо

Кругле лезо, закріплене на ручці, — найпопулярніший варіант серед усіх ножів для піци. Просто проведіть диском по піці і отримаєте ідеально рівні шматочки.

Дискові ножі можуть бути із закритим або відкритим лезом. Вони також відрізняються діаметром та матеріалом диска, довжиною та матеріалом рукоятки.

Ідеальний матеріал для дискового ножа — нержавіюча сталь

Такий ніж легко миється. Крім того, на нього не налипає тісто та розплавлений сир.

Півмісяць

Ножі у вигляді півмісяця використовувалися задовго до дискових ножів. Такий ніж швидко розділяє піцу без зайвих рухів.

Ножі-півмісяці можуть мати одну ручку, як у класичного ножа, або дві — з обох боків від леза.

Деякі моделі виконуються без ручок. У них масивніші леза. Такі ножі називають гільйотинами.

Ніж-еквалайзер

Ніж-еквалайзер дозволяє найшвидше розрізати піцу на рівні шматочки. Він представляє собою кільце, всередині якого є кілька секцій, сформованих лезами.

Такий ніж потрібно просто прикласти до піци та натиснути. Головна особливість еквалайзера — його можна використовувати тільки для піци певного діаметру.

Ножиці для піци

Ножиці з лопаткою — гарний варіант для домашнього використання. Але різати таким чином піцу у кафе та ресторанах не дуже зручно.


При виборі ножа для піци зверніть увагу на якість леза, простоту очищення та зручність використання.


Дошки для рівномірного нарізування піци

Дошки, розділені на сегменти, дозволяють швидко розрізати піцу на однакові шматочки. Такі поверхні виготовляються з дерева чи пластику.

Термоконтейнери

Термосумка — необхідна деталь для піцерії з відділом доставки. У термоконтейнері піца приїжджає до клієнта гарячою та ароматною.

Допомога у виборі професійного інвентарю для піцерій

Фахівці компанії «Нормак» допоможуть Вам підібрати максимально ефективний інвентар для піцерії. Обладнання та інвентар, з яким ми працюємо, — це результат багаторічного ретельного відбору: https://normak.com.ua/inventar-dlya-pitstseriy. Наші експерти знають, що потрібно харчовим виробництвам, продуктовим супермаркетам, фастфудам та ресторанам.

Контакти компанії «Нормак»

Телефон: 044 383-59-50, 068 564-58-52, 066 055-18-99

Адреса: вул. Робоча 89, м. Дніпро, 49008, Україна

Email: info@normak.com.ua

Instagram: instagram.com/normak_ua/


Підготовлено до публікації
в Ideas Bureau Slav.ua


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також