Який ви бухгалтер за психотипом

802 0

Ми у соцмережах:

Який ви бухгалтер за психотипом

Як стверджують психологи, наявність або відсутність тих чи інших особистих і професійних якостей, взаємини з навколишніми, прагнення до самореалізації свідчать про приналежність бухгалтера до того чи іншого психотипу.

 


Але, як правило, рідко зустрічаються бухгалтери тільки одного психотипу, завжди є поєднання. Варто враховувати сімейне виховання, особливості трудового колективу, світогляд, а також прямий зв'язок між темпераментом і діловими якостями кожного бухгалтера.

Бухгалтер-логік. Надмірно вимогливий до себе і навколишніх, відповідальний, здатний впоратися зі складним завданням, вміє детально аналізувати будь-яку інформацію і повністю поринути в найскладніші ділянки роботи. Замкнутий, вважає за краще приховувати свої емоції й почуття.  Між спілкуванням з колегами і нормативно-правовими актами перевагу віддасть другому. Мало цікавиться кар'єрним зростанням, у колективі любить бути на другому плані, але при цьому досить ерудований і професійно підготовлений, уникає публічності.

Бухгалтер-етик. Легко вступає в контакт, веде активне життя, зовні відкрито проявляє емоції й очікує цього ж від навколишніх. Йому складно вибудовувати логічні зв'язки, головний порадник - серце, а не розум. Перебуваючи в колективі, він більше звертає увагу не на те, що людина сказала чи зробила, а на те, як вона це сказала чи зробила. Не прагне до керівних посад, важливіше для нього гармонія у стосунках, дружба, спілкування на рівних, сприятливий мікроклімат.

 Бухгалтер-сенсорик. Упевнений у собі, сповнений амбіцій, швидко орієнтується в будь-якій складній професійній ситуації, в нього добре розвинені організаторські здібності. Прагматичний, цілеспрямований, в усьому шукає вигоду, прагне все виконати власноруч. Виступ на раді директорів, спілкування з представниками контролюючих органів - це чудовий спосіб для нього продемонструвати свій професіоналізм, часто це робить аж надто демонстративно, провокуючи цим конфлікти з колегами. Дуже прагне стати головним бухгалтером, його приваблює контроль за кимось, розподіл завдань між співробітниками.

Бухгалтер-інтуїт. У спілкуванні обережний, ретельно зважує будь-яке рішення, наприклад, перед тим як підсумковий документ відправити або показати керівнику – буде довго вагатися і сумніватися. Любить порядок і передбачуваність, уважний до деталей, вміє знаходити спільну мову з тими, хто вищий від нього за статусом. При прийнятті рішень може проявляти ситуативну тривожність, довго роздумувати і перевіряти ще раз отриманий результат. Часто не може забути образ, схильний до «колотнечі» в колективі. Його складно переконати, він практично завжди залишається при власній думці. Не прагне до керівних посад.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також