Якщо не премія, то хабар: реалії прикордонників на Рівненщині

1436 0

Ми у соцмережах:

Якщо не премія, то хабар: реалії прикордонників на Рівненщині

Керівництво прикордонної служби вирішило додатково заохочувати своїх працівників, адже у них відповідальна робота. Тому з початку року 39 прикордонникам, які відмовилися від хабарів, виписали премії — від 5 до 20 тисяч гривень. Натомість прапорщик з Дубровицького району замість премії брав хабарі — 40 тисяч гривень.

Затримали прапорщика Луцького прикордонного загону 27 травня, коли той отримував 19200 гривень неправомірної вигоди від місцевих жителів. За ці гроші прикордонник мав закрити очі на вирубування дерев у лісі біля села Жадень Дубровицького району. Наразі невідомо, як правоохоронці вийшли на слід нечесного прикордонника. Імовірно, його хтось здав або лісова смуга біля кордону, яку той захищав, почала надто помітно лисіти. Однак слідкували за вирубкою деревини агенти СБУ разом із Державним бюро розслідувань ще з початку року.

СБУ розшукує його спільників, адже самостійно впоратися із вирубуванням та продажем деревини цінних порід той фізично не міг.

Інна Ілючок, речниця СБУ Рівненщини:

За нечесним працівником прикордонної служби ми стежили з початку року. Було задокументовано, що загалом він узяв хабарів на суму 40 тисяч гривень. На останньому отриманні неправомірної вигоди від підприємця в розмірі 19200 гривень його і було затримано. Цей прикордонник не тільки брав хабарі від селян та підприємців, щоб вони могли рубати ліс прикордонної смуги, який той охороняє, але й рубав сам. Свої послуги він пропонував бізнесменам, яким була потрібна деревина цінних порід.

29 травня Хмельницький міськрайонний суд обрав прикордоннику міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також