Якщо одяг «іскрить», повісьте його на металеві вішаки

242 0

Ми у соцмережах:

Якщо одяг «іскрить», повісьте його на металеві вішаки

Одяг під час носіння може електризуватися, і це створює дискомфорт. Але вирішити цю проблему можна, скориставшись купленим у магазині антистатиком — найбільш популярний у вигляді аерозолю, який наносять на зворотний бік одягу. Він ефективно усуває прилипання одягу, але має різкий запах. Тому краще не обробляйте одяг на собі. Також доволі відомий антистатичний кондиціонер-ополіскувач. Його використовують під час прання.

У домашніх умовах антистатик замінюють лаком для волосся або лосьйоном для тіла. Для зменшення статичної напруги лак для волосся розбризкують на тканину, а лосьйон наносять на тіло в місці зіткнення з наелектризованими речами. Найпростішим антистатиком є звичайна вода. Її можна просто розпилити на одяг з пульверизатора. Мінуси цього засобу в тому, що він швидко висихає, і на деяких тканинах можуть залишатися плями.

Жінки знають, як часто сукня або спідниця «прилипають» до колготок. Щоб позбутися цього, потрібно провести шматком твердого мила по колготках чи внутрішній стороні речі. «Розрядити» наелектризоване плаття допоможе ходьба босоніж або заземлена металева річ — просто доторкніться до неї й заряд піде в ґрунт.

Є й інші досить прості способи. Наприклад, у пляшечку з водою додайте краплю кондиціонера. Таким розчином потрібно збризкати речі з виворітного боку. Ефекту вистачить на кілька годин.

При пранні речей, які електризуються, у пральній машині встановлюйте низькі оберти і додавайте до прального порошку трохи харчової соди. При цьому сушити одяг краще саме на свіжому повітрі, щоб запобігти електризації. Після звичайного прання речі бажано обполіскувати у суміші з 10 літрів води та чайної ложки лимонної кислоти.

Крім цього, треба використовувати металеві вішаки. Адже металевий предмет швидко усуне статичну електрику, і ваш улюблений светр не буде «іскритися».

Загалом, якщо вологи в повітрі в приміщенні достатньо, навіть ті речі, які зазвичай електризуються, не будуть «іскрити». Підвищити вологість у будинку допоможуть кімнатні рослини — наприклад, фікуси, драцени, хлорофітуми, бегонії.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також