Якщо вранці болить голова

1680 0

Ми у соцмережах:

Якщо вранці болить голова

Багато хто потерпає від головного болю вранці. Лікарі стверджують, що у такого симптому може бути кілька причин, які вказують на різні захворювання.

Люди, які споживають ввечері алкоголь, на ранок страждають від головного болю. Це ж трапляється і з тими, хто вживає психотропні препарати, які лікують депресію, тривожність і безсоння.

Головний біль вранці може з’явитися через проблеми зі сном, викликані апное — тимчасове припинення дихальних рухів. При цьому захворюванні під час сну дихання стає дуже поверхневим або навіть ненадовго припиняється. У такому випадку людину будуть мучити часті головні болі вранці.

Також головний біль з’являється через нестачу сну. Дорослим медики рекомендують спати не менше 7–8 годин на добу. Якщо спати менше 6 або більше 8,5 години — вранці болітиме голова.

Депресія і відчуття тривоги також часто призводять до хронічного головного болю вранці. Зокрема, вони часто супроводжуються безсонням.

Також головний біль може бути симптомом високого тиску, пухлини мозку, травми, інсульту.

Фахівці рекомендують обов’язково звертатися до лікаря, якщо головний біль повторюється щонайменше двічі на тиждень, з’являється різкий сильний біль і судоми в шиї або головний біль з помутнінням чи втратою свідомості, а також слабкістю.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також