Яма в центрі міста як привід для наради

1648 0

Ми у соцмережах:

Яма в центрі міста як привід для наради

Викликати на нараду в міськвиконком керівництво будівельного підприємства «Інтергал-Буд» запропонував на сесії міськради міський голова Рівного Володимир Хомко. Адже саме завдяки цьому підприємству ось уже рік Театральна площа «прикрашена» чималою ямою.

Щоб тягар орендної плати за ділянки, відведені під будівництво, не лягав лише на управління капітального будівництва, міська влада цього року вирішила з будівельними й інвестиційними фірмами укласти договори суборенди землі. Загалом міські обранці надали згоду на укладення близько 20 таких договорів. А ось підприємству «Інтергал-Буд» не те що не погодили суборенду, а ще й три ділянки із семи, на яких вони повинні вести будівництво, ледь не відібрали. Причина цього — досі не розпочате будівництво. Так, на вулиці Андрія Мельника (в районі теплопункту) «Інтергал-Буд» мав би зводити житлову дев’ятиповерхівку, на вулиці Шопена, 4 (колишня обласна науково-медична бібліотека) — п’ятиповерхівку, а на Театральній площі — підземні переходи з торговим центром. Втім, на захист підприємства став начальник міського УКБ Олег Герман. — Це єдине підприємство, яке платить місту за землю, — запевнив він. — На вулиці Шопена воно не розпочало будівництво, бо нині в державі фінансова криза, та й їм нині, в першу чергу, потрібно займатися Театральною площею. Підтримав Германа і секретар міськради Юрій Торгун, який зазначив, що недавно на Театральній площі з’явилася «якась техніка і почали щось будувати». А ось будівля медичної бібліотеки, пояснив він, викуплена «Інтергал-Будом» і, можливо, керівництво підприємства тільки й раде було б, якби місто в них її придбало. Адже проти будівництва у цьому місці активно виступають місцеві мешканці. Міський голова, вислухавши це, запропонував зняти питання з розгляду і провести нараду з керівництвом «Інтергал-Буду» та головами депутатських фракцій. На ній заслухати пояснення керівництва будівельного підприємства, а після цього підготувати новий проект рішення на сесію. Дехто з депутатів вважав, що тоді потрібно запрошувати на нараду й керівників інших фірм, які не розпочали будівництво на відведених землях. Але Володимир Хомко заперечив: — Ну ніхто ж інший не розкопав у центрі міста яму...

Мирослава ШЕРШЕНЬ.

Коментар Степан Возняк, директор ДП «Інтергал-Буд»: — Будівництво на Театральній площі ми розпочали лише два тижні тому, адже нам довелося змінювати технологію, щоб не порушувати конструкцію і вберегти від тріщин театр та навколишні будинки. На вулиці Мельника не розпочато будівництво, бо в даний момент закінчуємо зведення житлового будинку на розі вулиць Черняка і Дундича. А на вулиці Шопена ми могли почати будувати ще торік, але цьому перешкоджають тутешні мешканці. Вони виступають проти того, щоб ми займали їхній дитячий майданчик. Хоч ми хотіли просто перенести його в інше місце, й інвестор був готовий виділити на це та благоустрій навколишньої території 100 тисяч гривень. Тож нині замість майданчика, який мешканці ще торік обіцяли власними силами впорядкувати, тут купа шприців, смітник і чагарники. Що будемо робити далі? Уже розпочали судитися з мешканцями. А щодо претензій до нас з боку влади, то їх не повинно бути. Адже ми справно платимо за землю. Та й до якості нашої роботи чи чистоти на території, де ведемо будівництво, не придерешся. Звісно, я готовий прийти на нараду, ініційовану міським головою, і все пояснити. Втім, прикро, що міг це зробити і на засіданні земельної комісії, на яку мене перед сесією викликали. Але хоч задля цього мчав на великій швидкості зі Львова, бо людина я пунктуальна і спізнюватися не люблю, мене на ній навіть не заслухали.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також