
Наповнені білком і корисними жирами, яйця є надзвичайно універсальними для харчування. Тож не дивно, що багато хто їсть яйця на сніданок — навіть щодня.
Яєчня може бути чудовим варіантом для сніданку, оскільки яйця багаті на білки та жирні кислоти, які допомагають залишатися активними та концентрованими протягом дня.
Експерти загалом погоджуються, що більшість людей можуть їсти яйця щодня, якщо захочуть.
Яєчний білок містить вітаміни B1, B2, B3, B5, B6 і B12, а також такі мінерали, як кальцій, магній, фосфор і калій. З іншого боку, жовток містить важливі антиоксиданти, такі як зеаксантин і лютеїн, які покращують здоров’я очей, а також холін, які можуть бути корисними для здоров’я мозку та кісток.