З 1 квітня у Рівному зростає вартість проїзду

3584 1

Ми у соцмережах:

З 1 квітня у Рівному зростає вартість проїзду

У Рівному зростає вартість проїзду в громадському транспорті.

Нові тарифи офіційно затвердили члени виконавчого комітету міської ради. Відтак, з 1 квітня вартість перевезення у тролейбусі зростає до 3 грн.,а була 2 гривні. Підняття відбулося через зростання тарифів на електроенергію. 

В 2016 році комунальне підприємство "Рівнеелектротранс" сплачувало за кіловат електрики 99 копійок, а тепер платить 2,5 грн. За останній рік підприємство спрацювало із збитками у 3 мільйони гривень. Додамо, що в Рівного є 89 тролейбусів, нестача водіїв становить - 29, а кондукторів - 26.

В свою чергу, до міського голови Рівного Володимира Хомка зверталися перевізники. На їх звернення вартість проїзду в маршрутках зросте із 4 гривень на 5. Бо, за їх розрахунками, це мінімальна вартість. В документах літр солярки закладений по 28 гривень. Адже дешеве пальне по 25 гривень замерзає під час морозів.

-Років 10 тому - це був дуже прибутковий бізнес. Тоді у нас в місті працювало 39 нещасних тролейбусів. Однак зараз усе в упадку. З 2014 року в місті жоден підприємець не придбав жодної нової маршрутки. Заразу нас працює майже 80 тролейбусів. Нам потрібно розвивати громадський транспорт, але поки дати можливість доіснувати маршруткам, - прокоментував ситуацію міський голова Рівного Володимир Хомко.

Міський голова дав обіцянку, що щороку Рівне купуватиме 10 нових "рогатих". Це буде до того часу, поки в місті не працюватиме 100 тролейбусів. Після цього "Рівнеелектротранс" купуватиме невеликі автобуси.

Детальніше читайте у матеріалі: Можна й за три — але у тролейбусі


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також