З 16-ї години на Рівненщині запрацює штаб з протидії поширенню коронавірусу

2632 0

Ми у соцмережах:

З 16-ї години на Рівненщині запрацює штаб з протидії поширенню коронавірусу

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль сьогодні провів термінову селекторну нараду за участі медиків, голів РДА, ОТГ, правоохоронних органів, прикордонників, представників залізниці та ДСНС, голів районних техногенних штабів. Це пов'язано із заходами щодо запобігання поширенню коронавірусу та введення обмежувальних заходів на території області.

Журналісти Суспільного із місця події повідомили, що сьогодні з 16-ї починає роботу штаб з протидії поширенню коронавірусу. Номер телефону цілодобової "гарячої лінії": 0-800-500-078.

Керівниця Центру громадського здоров’я Олена Гандзюк:

– Не нагнітайте ситуації щодо готовності медиків. З коронавірусом світ зіткнувся вперше, не тільки українські лікарі. Говорити про це як мінімум неетично. Наразі важливо робити акцент на самоізоляції людей. До кінця тижня в Україні будуть швидкі тести.

В.о. керівника Рівненського обласного лабораторного центру Роман Сафонов:

– З тих звернень, які надані на сьогодні, маємо три підозрілих випадки, зараз це досліджується лабораторно. Це чоловік з 98-го року народження, госпіталізований в інфекційному відділенні Дубенської ЦРЛ. З Острозького району жінка 99-го року народження, госпіталізована у ЦМЛ. І є жінка 1961 року народження з Дубна, теж в інфекційному відділенні ЦМЛ.

Очільник ГУ Держпродспоживслужби Володимир Лазарчук каже, що були звернення до підприємств і організацій щодо проведення дезінфекцій:

– Складне питання щодо деззасобів. Вони є, але їх треба закупляти. Ті засоби, які є в Держпродспоживслужбі, ми не можемо використати, бо вони, скоріш за все, будуть неефективні. Прохання до голів РДА співпрацювати з управліннями Держпродспоживслужбі, яка має оприскувачі.

Федір Мисюра, начальник управління інфраструктури:

– Від перевізників надходили звернення, що недостатня кількість дезінфікуючих засобів в аптеках. Наразі дезінфекція транспорту проводиться, ми перевіряємо, як це відбувається.

За вчора у Рівному пасажири повернули близько двох сотень квитків. Це стосується не тільки міжнародного сполучення, а й в межах України.

Пункти пропуску в межах Рівненщини (кордон з Білоруссю) поки працюють в штатному режимі, усім проводять температурний скринінг безконтактними термометрами.

Голова ОДА Віталій Коваль звернувся до керівників поліції області та СБУ посилити дисципліну за виконанням усіх завдань, які поставив і уряд, і які прийняті в межах області.

Наприкінці наради обласний військовий комісар запитав, що робити із весняною призовною комісією. Це питання мають обговорити вже в закритому режимі. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також