З аукціону продали чотири картини з пам’ятками Дубна

2022 0

Ми у соцмережах:

З аукціону продали чотири картини з пам’ятками Дубна

Напередодні новорічно-різдвяних свят у Дубні відбувся захід на підтримку воїнів-добровольців. Саме вони у 2014 одними з перших стали на захист нашої держави. Державний історико-культурний заповідник м. Дубно та Дубенський осередок УДА «Волинь» влаштували концертну програму та аукціон.

Серед запрошених були духівники, добровольці на чолі з комбатом, представники влади, підприємці, директори шкіл, військові та журналісти, повідомляє інформаційний портал м.Дубно.

- Господь дає життя один раз. Не два, не три. Дехто думає, що буде жити довго, дехто думає, що вічно. Але стається така ситуація, коли в Україні йде біда, коли ворог зазіхає на ласий шматок нашої незалежної, чарівної, квітучої держави. Коли не питаючи нікого хтось готовий взяти зброю і піти захищати кордони держави – наша мораль у тому, щоб допомогти невеличкою критикою, порадою, піснею, словом. Сказати дякую тим воїнам (немає жодної релігійної книги, де не були б прописані істини про воїнів, тому що вони будуть особливо відзначені в царстві Божому). І сьогодні в заповіднику князя Острозького, який обслуговує 23 країни світу, ми розповідаємо про життя князів, багатства. Але найбільше багатство – це наші патріоти. І, відкриваючи двері замку, ми повинні спершу розповідати про тих, хто дозволяє нам жити тут щасливо, ситно, відзначати, святкувати, дихати, любити. Ми попросили офіційними запрошеннями тих, хто відгукнеться на наших добровольців. Адже сьогодні вони роблять нам свято, стоячи на захисті держави, подякував від імені колективу та привітав захисників директор заповідника Леонід Кічатий.

Після колядок дитячого колективу «Різдвяний передзвін» Вербської школи благочинний м. Рівне о. Леонід, дубенський благочинний о. Василь Лозинський, ігумен Меркурій Бікіра та Ігор Волянюк помолились. Тих, хто віддав найцінніше – життя, захищаючи Україну на Сході, вшанували хвилиною мовчання.

Добровольці підготували подарунок для присутніх – фільм. Творчими виступами учасників заходу привітали Народна і Заслужена артистка Наталія-Марія Фарина та Лесик Шевчук.

Після концертної програми відбувся аукціон, на якому продали 4 картини Анатолія Казмірука, члена Міжнародної федерації акварелістів,який входить у 10 найкращих акварелістів світу. На цих роботах зображені місцини та краєвиди Дубна. Зокрема, благочинний з Рівного придбав картину Іллінського собору, яку подарував замку, а дубенський благочинний Луцьку браму і Свято-Миколаївський монастир презентував комбату. Керівниці дубенських добровольців директорка Вербської школи подарувала зображення Спасівської церкви, Кемпи. Співачці дісталась робота з виглядом на вежу. А загалом всі охочі могли кинути пожертвувати кошти в скриньку. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також