Риба відома своїми надзвичайно корисними властивостями для здоров’я. Однак її поєднання з деякими видами продуктів може призвести до неприємних наслідків.
Так, жирні сорти риби не слід поєднувати з крупами, грибами і молочними продуктами. Таке поєднання може призвести до розладу або запальних процесів у шлунково-кишковому тракті. А це небезпечно для тих, хто страждає на захворювання цих органів. Крім того, разом ці продукти становлять досить важку їжу.
За словами фахівців, слід утриматися і від поєднання риби з бобовими, оскільки це може не тільки призвести до відчуття важкості у шлунку, а й перешкоджати коректному засвоєнню білка.
Серед напоїв під заборону експертів потрапили газована вода, соки й інше солодке питво, які викликають процеси бродіння.
Найкращим гарніром для рибних страв фахівці називають овочі. Це поєднання забезпечить найбільшу користь від прийому їжі.