З дронами і Джевелінами: на полігоні біля Рівного ЗСУ відпрацьовують оборону і наступ

825 0

Ми у соцмережах:

З дронами і Джевелінами: на полігоні біля Рівного ЗСУ відпрацьовують оборону і наступ

На Рівненському полігоні стартували тактичні навчання. Механізована бригада відпрацьовує відбиття атаки ворога з переходом у наступ, – повідомили в пресслужбі Сухопутних військ ЗСУ. Окрім стрільби з танків, проводять повітряну розвідку й корегують вогонь безпілотниками.

Тактичні навчання на Рівненському полігоні стартували сьоодні 26 травня. Після теорії мехбригада ОК "Північ" перейшла до практичної частини.

"За підтримки інших підрозділів бригада демонструє повну бойову готовність та здатність злагоджено й професійно відбити ворога, перейти у наступ, атакувати передній край противника, застосовуючи різні види техніки та озброєння", – повідомив Суспільному начальник служби зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних Військ ЗСУ Анатолій Прошин.

Навчання – не класичні через способи ведення бойових дій, – уточнили в пресслужбі. Управляють ними за стандартами НАТО.


Артилерія, піхота, танкові та механізовані підрозділи діють з армійською авіацією. До навчань залучили також батальйон радіоелектронної боротьби та полк інженерного забезпечення.

На полігоні стріляють з танків, які висунулись приховано з районів відведення керованими ракетами, ПТКР "Корсар", "Джевелін", "Фагот", "Стугна-П". Стріляють також снайпери та вогнеметники, а повітряну розвідку та корегування вогню забезпечують безпілотники "Байрактар", "Лелека-100" та "Фурія".

Більшість військовослужбовців, які зараз навчаються, пройшли бої з реальним ворогом з 2014 року. Оновлена система управління допоможе визначити подальші напрями удосконалення в організації взаємодії між складовими сил оборони, – повідомили у пресслужбі. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також