Як у Рівному молився Порошенко (ФОТОРЕПОРТАЖ)

14774 0

Ми у соцмережах:

Як у Рівному молився Порошенко (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Новина про те, що президент знову відвідає Рівне, викликала великий ажіотаж. Однак потрапити до Покровського собору, де молилися Петро Порошенко, нардепи та керівництво Рівненщини, могли не всі.

 Прихожан собору повідомили заздалегідь. Також прибули до храму і священики з околиць.

Багато рівнян слідкувало за святковим богослужінням, яке приурочили до отримання незалежності Православною Церквою України, на великому екрані на подвір’ї храму.

Президент запізнювався на годину. Весь цей час хор з людьми співав колядки, а архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон розставляв священиків та прихожан так, щоб було де поставити Томос, грамоту від Вселенського патріарха про церковну незалежність.

Порошенко ступив на подвір’я храму разом із патріархом Філаретом. Останньому люди кричали слава, а Порошенку дякували за незалежну церкву.

По завершенню богослужіння Філарет вручив орден апостола Андрія Первозванного Порошенку, а той нагадав, що зробив патріарха героєм України.

Під час свого виступу Порошенко зауважив, що Томос, який привезли до Рівного, нещодавно був у Стамбулі. Потім ще раз нагадав, що ніхто не створюватиме тиск на Російську церкву в Україні (УПЦ МП).

Загалом промова Порошенка більше нагадувала старт передвиборчої кампанії. Адже у ній він перерахував усі свої заслуги на посаді.

Після богослужіння Порошенко виходив з собору, обнімаючи людей. Але присутніх у Покровському соборі обурило те, що він хотів забрати з собою і Томос, з яким багато людей хотіли сфотографуватися.

Утворилася велика тиснява, через яку священики не змогли винести Томос за Петром Порошенком.

Документ спочатку скрутили і тримали над головами, бо була велика імовірність, що у тисняві він порветься.

Тому його занесли назад і поставили перед вівтарем.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також