З госпіталю виписали усіх солдатів, які постраждали від вибуху міномета

1467 0

Ми у соцмережах:

фото: BBC.com

Шістьох солдатів, які отримали поранення від вибуху міномета на полігоні, уже виписали з Рівненського військового госпіталю. Їхні рани уже загоїлися. Незабаром вони зможуть повернутися до своєї військової частини, яка дислокується на Закарпатті.

 Валерій Чорнобривець, заступник начальника військового госпіталю:

Усім бійцям була надана кваліфікована допомога. Щоправда, найдовше проходило лікування одного солдата, а решту п’ять ми майже одразу виписали. В цього солдата був складніший тип поранень. До нас усі хлопці поступили у середньотяжкому стані. Їхнє тіло було посічене уламками від міномета. Площа ураження була значна, проте самі уламки були в тілі не надто глибоко. Всі виписані військовики перебувають у відпустці, як того вимагає закон. Після відновлення ті бійці, яких ми лікували, зможуть і надалі продовжувати службу в Збройних силах України. Протягом усього курсу лікування держава забезпечила їх усіма необхідними медикаментами. Щодо трьох солдатів, яких після інциденту на полігоні доправили на лікування до Львова, то в них ситуація набагато важча.

Нагадаємо, що 6 липня під час навчань на Рівненському полігоні вибух міномета «Молот» забрав життя командира мінометної батареї Валерія Тихоновського, навідника Юрія Пишкара та солдата Дмитра Власова. Ще дев’ятеро бійців отримали поранення. Обставини трагедії розслідують слідчі поліції та військової прокуратури. Зараз усі очікують результатів експертизи, яку проводять у Києві.


Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також