З передової — на заробітки в Іспанію?

4118 0

Ми у соцмережах:

Лариса Кирикович

Повертаючись з війни, бійці і волонтери часто не можуть знайти добре оплачувану роботу. Тому, як і багато їхніх співвітчизників, їдуть на заробітки за кордон. Днями в Іспанію на заробітки виїхала і Лариса Кирикович — мужня волонтерка, яка має недержавну нагороду орден «Народний герой України». У її рідному Зарічному роботи для героїні, яка має медичну освіту, не знайшлося.

Про цю ситуацію розповів під час сесії облради рівнянин Роман Коваль:

— У нас в області всього п’ять таких героїв. І одна з них — жінка — поїхала в Іспанію заробляти гроші. Вона телефонувала мені перед тим — просила допомогти знайти роботу. Я, в свою чергу, зв’язався з головою райдержадміністрації… Разом зі своєю сім’єю вона вивезла 250 поранених з поля бою. Лариса, яка з 2014 року на фронті, має підтирати дупи за кордоном?!

Світлана Ротар, заступник директора Центру зайнятості Рівного:

— Якщо говорити про категорію учасників АТО і тих, хто постраждав під час Революції гідності, то в цьому році бачу тенденцію до зменшення кількості тих, хто перебуває на обліку. Якщо торік їх нараховувалося 120, то цього року — 70. Ця категорія специфічна. Знайти роботу для них важко. Тим більше враховуючи, що середній розмір заробітної плати, яку пропонують роботодавці — 4400 гривень, а середня допомога з безробіття у цієї категорії — 3800.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також