З Рівного до Києва невакцинованих не возитимуть маршрутки й поїзди

4909 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

З 21 жовтня відбудеться посилення правил перевезень пасажирів у регіони, де встановили “жовтий”, “помаранчевий” або “червоний” рівень епіднебезпеки.

Про це на брифінгу розповіла координатор із вакцинації у Рівненській області Олена Гандзюк

 - Йдеться про автомобільний, залізничний, авіаційний транспорт, а також автобусні маршрути міжрегіонального сполучення. Зміни стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень. Для здійснення таких видів перевезень водії, члени екіпажу та пасажири повинні мати один з перерахованих документів: документ про вакцинацію — якщо це “жовтий” рівень небезпеки, може бути 1 доза дводозної вакцини, якщо ж це “червоний” рівень епіднебезпеки, то має бути завершений цикл вакцинації двома дозами. Або міжнародний ковідний сертифікат, де має бути вказана вакцинація, а якщо її немає —  негативний результат ПЛР-тестування, якому не більше 72 годин.

На фото: Олена Гандзюк

Олена Гандзюк додала, що третім документом може бути окремо зроблений ПЛР-тест.

Ці правила не стосуються міських та внутрішньообласних перевезень. 

За наявність документів відповідальність буде нести перевізник.

Нагадаємо, 11 жовтня до постанови №1236 Кабінету Міністрів України внесли зміни, які передбачають посилення правил для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили “жовтий”, “помаранчевий” або “червоний” рівень епіднебезпеки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також