З воїном полку «Азов», який загинув на Донеччині, прощатимуться у вівторок у Рівному та у Костополі

5021 0

Ми у соцмережах:

З воїном полку «Азов», який загинув на Донеччині, прощатимуться у вівторок у Рівному та у Костополі

10 вересня Костопільська громада зустріне свого захисника на щиті – воїна полку «Азов» Тараса Лазарчука.

Тарас Лазарчук народився 3 листопада 1985 року у селищі Степань на Рівненщині. Там минуло дитинство, закінчив Степанську школу і вступив до Національного університету водного господарства та природокористування у Рівному. Родина згодом переїхала в Костопіль.

У 2008 році Тарас Лазарчук закінчив з відзнакою університет за спеціальністю «Гідроенергетика». Деякий час працював на підприємстві «Рівнеобленерго», а потім поїхав у Нідерланди, де працював енергетиком.

«Наступного дня після початку повномасштабного вторгнення Тарас, не маючи жодного досвіду військової служби, повернувся з-за кордону додому. Запитав, чи не приходила йому повістка, і одразу пішов у військкомат. Пройшов медкомісію, і 1 березня 2022 року був зарахований у ЗСУ солдатом. Він дуже хотів служити у полку «Азов», здав нормативи і був зарахований командиром взводу 12 бригади спеціального призначення «Азов»», – розповідає матір загиблого воїна Валентина Василівна.

Тарас воював на різних напрямках. Восени 2023 воїн одержав поранення. Лікувався в Києві, про що мало розповідав родині. Під час коротких відпусток та навчань приїздив додому відвідати маму. Познайомив її зі своєю дівчиною.

4 вересня молодший лейтенант Тарас Лазарчук загинув під час виконання бойового завдання в районі Торецька Бахмутського району Донецької області. Вважався деякий час зниклим безвісти, згодом родині сповістили про смерть.  

Прощання із воїном відбудеться 10 вересня у Костополі, а також у Рівному.

09:30 - прощання на майдані Незалежності у м. Рівне

10:40-11:00 - прибуття траурного кортежу в місто Костопіль.

12:00 - заупокійна літія в домівці воїна (вул. Павла Скоропадського,12)

12:30 - чин похорону в соборі святих апостолів Петра і Павла ПЦУ

По завершенню чину поховання відбудеться піша хода до майдану Тараса Шевченка, де відбудеться загальноміське прощання. Потому Тараса Лазарчука поховають на кладовищі «Нове» поруч з іншими воїнами небесного легіону.

У захисника залишилися мама, сестра, двоє племінників та дівчина.

Світла пам’ять та щирі співчуття родині! 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також