З воїном, який загинув на Харківщині, спершу попрощаються рівняни, а потім - односельці на Дубенщині

1565 0

Ми у соцмережах:

З воїном, який загинув на Харківщині, спершу попрощаються рівняни, а потім - односельці на Дубенщині

Завтра на майдані Незалежності у Рівному прощатимуться із Героєм Павлом Новаком, який присвятив своє життя захисту Батьківщини.

Павло Новак народився 1 липня 2000 року у селі Верба Дубенського району. Закінчив місцеву школу, а за тим, опанував фах машиніст тепловозу та слюсаря-механіка рухомого ремонтного складу у Здолбунівському вищому професійному училищі залізничного транспорту.

«Дуже привітний, ніколи не відмовляв у допомозі – не важливо, наскільки добре він знає людину, Павло всім був готовий допомогти. Брат дуже любив автівки, особливо свою BMW – він так мріяв про неї, це був його діамант, скарб. Вкладав у неї свою душу, адже сам її придбав, сам її удосконалював, без нічиєї допомоги», - розповідає брат Героя Юрій.

Готовність стояти на варті спокою рідних привела Павла у Збройні сили України.

«Із самого дитинства батьки навчили нас любити свою країну, тож ми обоє мріяли стати військовими, аби захищати Батьківщину. Фактично мрія стала реальністю, як тільки Павло пішов на строкову службу до армії – відразу підписав контракт зі Збройними силами. Тож фактично від літа 2020 року стояв на захисті країни, я також військовий, - продовжує Юрій.

Військова служба була для Павла не просто покликанням, а справою життя. Він неодноразово говорив рідним, що готовий зробити усе, аби його майбутні діти не бачили жахів війни, щоб вони жили у мирній країні.

Тож у складі Сил оборони України Павло брав участь у всіх знакових подіях російсько-української війни: звільнення Київщини, Харківщини, Херсонщини, обороні Соледара, Бахмута, Купʼянська…

За свою відданість народові України, молодший сержант Павло Новак нагороджений «Золотим хрестом», медаллю «Честь, Слава, Держава», «Козацький хрест», нагородним пістолетом від керівника ГУР МО та годинником від президента України, Відзнакою Обʼєднаних сил.

24-річний Павло надзвичайно любив Країну, батьків та двох своїх братів. Захищаючи їх, і віддав своє життя 4 жовтня у бою на Харківському напрямку…

Прощання із Героєм відбудеться завтра, 10 жовтня, о 9:30 на майдані Незалежності у Рівному. Поховають його у рідному селі Верба.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також