За день на річці Путилівка затримали вісім порушників

1048 0

Ми у соцмережах:

За день на річці Путилівка затримали вісім порушників

Державні інспектори Рівненського рибоохоронного патруля здійснили черговий рибоохоронний рейд на території сіл Жобрин та Мочулки у Рівненському районі.

На річці Путилівка, поблизу села Жобрин, було зафіксовано три грубих порушення правил рибальства.  Спершу викрили місцевого чоловіка, який драчем виловив два карпи та одного сріблястого карася. Оскільки вони були живими,  рибпатрульні випустили їх у водойму.

Рибпатрульні неподалік санаторію «Червона калина» викрили ще двох громадян, які прийшли рибалити забороненим знаряддям лову - "парашутом", виготовленим з сітко-снасневого матеріалу. У цьому випадку порушники ще не встигли завдати збитків рибному господарству.

На осіб було складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 статті  85 КУпАП. Матеріали справи направлені до районного суду для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя лову вилучені.

Того самого дня під час проведення рибоохороного огляду на березі р. Путилівка, поблизу с. Мочулки та с. Жобрин, було задокументовано ще п’ять порушень правил рибальства. Троє громадян мали намір рибалити забороненими знаряддями лову – «павуком» та «драчем». Також, патрульні викрили двох чоловіків, які мили автомобіль в прибережній зоні.  Таким чином чоловіки порушили ст. 63 ЗУ «Про тваринний світ» та п. 3.14 Правил любительського і спортивного рибальства. На осіб було оформлено протоколи за ч. 3 статті 85 КУпАП.

Рівненський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номерами телефонної «гарячої лінії» : (067) 54 05 390.

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно КУпАП становить від 340 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду,  передбачена кримінальна відповідальність за статтею  249 Кримінального Кодексу України. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також