За дороги на Рівненщині відповідатиме киянин

1758 0

Ми у соцмережах:

Олексій Востріков та Петро Удовиченко

З минулої п’ятниці керує Службою автомобільних доріг у Рівненській області 30-річний киянин Олексій Востріков. Робота на державному підприємстві для пана Вострікова новою не буде, а ось для дорожників новопризначений — людина цілковито нова.

Рівненщина — не єдина, де змінили керівника Служби автодоріг. У листопаді, коли Кабмін призначив нового голову Державного агентства автомобільних доріг України Олександра Кубракова, заяви на звільнення написали всі керівники служб у регіонах, зокрема і Петро Удовиченко, який керував рівненською Службою автомобільних доріг (САД) з 2016 року, а доти був директором житомирського та рівненського облавтодорів.

Петро Удовиченко був непублічним керівником: мало спілкувався з пресою та навіть часто ігнорував запрошення обласних депутатів, невдоволених станом доріг області, посилаючи на засідання комісій та сесій облради своїх заступників. Який стиль управління візьме новопризначений Олексій Востріков, поки невідомо. Втім, роботи у нього буде дещо менше. По-перше, два роки тому від САД забрали понад 3000 км місцевих доріг, якими нині опікується Рівненська ОДА. Йшлося також про те, щоб ОДА передати і дороги обласного значення, залишивши для Служби такі траси державного значення, як-от Рівне-Луцьк, Київ-Чоп, Київ-Ковель чи Городище-Рівне-Старокостянтинів. Тим не менше, це дві тисячі кілометрів та сотні мільйонів гривень на їхню експлуатацію та будівництво (наприклад, на Північну об’їзну, яку розпочали будувати у грудні і лише шість кілометрів якої коштують понад 700 млн грн).

Про Олексія Вострікова на Рівненщині досі не чули. Прес-служба САД зазначила, що він має дві вищі освіти у галузі фінансів та права, а також досвід робіт на керівних посадах в державних компаніях в галузі машинобудування та фінансів. На сторінці пана Вострікова у Facebook зазначено, що дві освіти він здобував у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

За даними з декларації, новий начальник Служби автомобільних доріг у Рівненській області неодружений, живе в елітній квартирі батька (126 кв. м) у Києві, має два паркомісця та у 2017 році купив нову «Audi Q7». Батько пана Вострікова Микола працював заступником директора Державного експертного центру МОЗ, в «Укрфармгруп», а віднедавна має власний бізнес. Мати Людмила Вострікова також займалася підприємницькою діяльністю.

Олексій Востріков досі працював начальником відділу фінансового лізингу та заступником директора державного підприємства «Спецагролізинг», а перед тим — заступником директора на державному підприємстві «Завод Радіореле» у Харкові. З відкритих джерел відомо також, що Олексій Востріков займається кінним спортом.

Є згадка про «головного дорожника» Рівненщини і у реєстрі судових рішень. У 2017 році на Олексія Вострікова патрульна поліція склала протокол за керування авто напідпитку в Києві, проте суд винним водія не визнав — до суду матеріали передали, коли закінчився термін притягнення до адміністративної відповідальності.

Щодо звільненого Петра Удовиченка, то йому, як подейкують, можуть запропонувати або посаду в Укравтодорі, або ж у департаменті будівництва Рівненської ОДА, який безпосередньо відповідає за утримання доріг місцевого значення на Рівненщині.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також