За фальшивки купив автомобіль

2643 0

Ми у соцмережах:

За фальшивки купив автомобіль

Виявивши, що куплені ним іноземна валюта підроблена, а спроба повернути анкноти назад закінчилась не вдало, чоловік вирішив придбати за них автомобіль.

Придбання іноземної валюти з неперевірених джерел, завжди дуже ризикова справа. В більшості випадків «фальшиві» гроші будь-якого номіналу шахраї збувають пересічним громадянам, а знайти в подальшому продавця «міняйлу», чи повернути свої гроші назад зазвичай не можливо. В умовах технічного прогресу, підробити, а тим більше імітувати, можливо майже будь-який захисний елемент банкноти. Тому, розрізнити справжню банкноту від підробленої буває не легко, навіть «озброївшись» детектором. В основному жертви цього виду шахрайства в подальшому звертаються за допомогою до правоохоронних органів, але і бувають і такі,  які самі, для  відшкодування своїх втрат стають на протиправний шлях, усвідомлюючи при цьому, що такі дії є незаконними. Такий шлях вибрав і один мешканець нашої області. Виявивши, що куплені ним іноземна валюта підроблена, а спроба повернути банкноти назад закінчилась не вдало, чоловік вирішив придбати за них автомобіль. І невдовзі з жертви шахраїв хлопець став власником авто, який в подальшому відразу збув іншим громадянам в сусідній області. Однак «схема» не спрацювала і в невдовзі з ним вже розмовляли правоохоронці, а купюри стали об’єктами технічної експертизи документів по кримінальному провадженню.

З використанням комплексу сучасного спеціального обладнання та застосовуючи спеціальні знання, судові експерти  Рівненського НДЕКЦ змогли беззаперечно встановити, яким способом дані «гроші» були виготовлені. Згодом разом з іншими доказами, результати судових експертиз надали змогу суду визнати чоловіка  винним у вчиненні злочинів, призначивши покарання - позбавлення волі на строк три роки один місяць, повідомляє Рівненський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також