"За Кльопа заплатили 100 тисяч доларів": пікет під стінами обласного управління лісового господарства

4281 0

Ми у соцмережах:

Під стіни обласного управління лісового та мисливського господарства приїхали кілька десятків чоловіків. Запевняють, що є працівниками Березнівського держлісгоспу та лісництв.

Пікетувальників привезли кількома автобусами. Керує ними колишній лісівник Федір Марчук, який на сьогодні на пенсії.

Представники обласного управління зазначають, що не впевнені, що всі зібрані люди - працівники саме лісгоспу.
 
- Ми не згідні з кадровою політикою начальника управління Віталія Суховича, - заявив Федір Марчук. - Він звільнив багатьох директорів лісгоспів, близько десяти. Одного, двох можна, а якщо багатьох заміняють, то причина у начальнику управління. Він на посади попризначав своїх родичів: швагра, кума. Ми не згідні з такою кадровою політикою. За Суховича заготівля бурштину у Гальбині продовжується, білет 1500 коштує.
 
Найбільше пікетувальників обурило те, що не було продовжено контракт з директором Березнівського лісгоспу Олегом Олексієвцем.
 
- На посаду директора Сухович пропонує інженера Костопільського лісгоспу Кльопа, племінника депутата Кльопа. Люди вже кажуть, що за нього заплатили 100 тис.доларів, а їх же відпрацювати треба. У нас є свій керівник, молодий, перспективний. Ми хочемо, щоб він залишився на посаді. Кльопа ніхто не пустить. Страйк попереджувальний. Не буде рішень, наступна поїздка - у Київ.
 
Віталія Суховича, зазначили підлеглі, сьогодні немає. До пікетувальників вийшов заступник начальника Михайло Прокопчук, який запитав, чи стало гірше працівникам хоч якомусь лісгоспу, коли змінили керівників там. У Березному, наприклад, виконує обов'язки Галагуз Георгій і ситуація там стабільна, стверджує Прокопчук.
 
Заступник додав, що під час аудиту у державному лісгоспі у Березному було виявлено багато порушень.
Пан Прокопчук просив пікетувальників надати факти зі звинувачень та залишити письмовому заяву. Пікетувальники цього не зробили наразі. Додав також, що не знає, що за лісівники приїхали, бо нормальні, заявив, мали би працювати. Також у нього є сумніви, що більшість приїжджих - саме представники лісгоспу.
 
Пан Прокопчук також зазначив, що визначеного керівника Березнівського лісгоспу немає, а призначає директорів взагалі не управління, а Держліс.
 
Також виступив звільнений Олексієвцем за місяць до пенсії помічник лісівника Анатолій Сорока. Він звинуватив колишнього директора Березнівського держлісгоспу у корупції, заявив, що у лісгоспі під час санітарних рубок вирізували зздоровий ліс і що незабаром вирізувати не буде що.
 
Пікетувальники викрикували, що п.Сорока і сам порушував законодавство.
 
Пікет пройшов мирно і тривав близько 40 хвилин. Опісля виступів обох сторін чоловіки, частина з яких не змогла  сказати, ким і де працює,почали розходитися.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також