За підпал депутатського авто відповість Берташ і Хомко?

3125 0

Ми у соцмережах:

За підпал депутатського авто відповість Берташ і Хомко?

У п’ятницю ввечері на проспекті Миру у Рівному чоловік кинув пляшку із запальною сумішшю на автомобіль і втік. Випадковий перехожий побачив це і миттю забіг у спортивну школу, розташовану поруч, схопив вогнегасник і загасив палаюче авто. Такі несподівані збіги обставин і оптимістичне закінчення пригоди багато хто схильний розцінювати як добре продуманий сценарій.

Тим паче, як виявилось, авто належить депутату міської ради від партії «Свобода» і припарковане воно було біля партійного офісу, в якому в цей час відбувалось засідання фракції. Додає вірогідності цим припущенням і те, що уже в понеділок було скликано прес-конференцію, на якій «свободівці» розказали про політичний підтекст цієї пригоди і повідомили, що у вівторок підуть на пікет, вимагаючи відставки голови ОДА Василя Берташа та висловлення недовіри міському голові Рівного Володимиру Хомку. Пізніше з’ясувалося, що автомобіль марки «Джилі», 2007 року випуску, власником якого є Олексій Бучинський, депутат міськради від фракції «Свобода», згоріти не встиг — вигоріла лише частина капота. За словами власника, автомобіль не був застрахований. Міліція поки що своїх версій того, що трапилося, не озвучує. Випадковий свідок загорання, який є, як стверджують «свободівці», колишнім працівником правоохоронних органів, допомогти слідству не зміг. Він бачив підпалювача, але, за словами начальника міськвідділу міліції Рівного Петра Єзгора, обличчя його не запам’ятав. Тож скласти фоторобот міліціонери не змогли. — Нині порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 194 ККУ (пошкодження майна шляхом підпалу), — повідомив Петро Єзгор. — Потерпілий оцінює збитки у 10 тисяч гривень. На місці події вилучено саморобний підпалюючий пристрій — пластикова пляшка, по якій нині призначена експертиза. Версії підпалу не озвучую, оскільки це — таємниця слідства.

В авто пошкоджена лише частина капота
До речі, напередодні підпалу два автомобілі згоріли в іншій частині міста — у дворі будинку на вулиці Мельника, 2. Це трапилося вночі, тож автомобілі врятувати не вдалося. Власником одного з автомобілів є лікар, власника другого міліція досі не встановила. Чи причетні власники автомобілів до ВО «Свобода», Петро Єзгор не повідомив. Говорити про схожість почерків цих двох підпалів, за його словами, рано, доки не проведено всі необхідні слідчі дії. Тим часом, «свободівці» у понеділок зібрали прес-конференцію. На ній голова облорганізації «Свободи» Олег Осуховський заявив: — Це перший дзвіночок. Нас таким чином хочуть залякати, але це нас лише загартовує. Можливо, підпал авто пов’язаний із розсекреченням Олексієм Бучинським на останній сесії міськради земельної афери, до якої причетний голова земельної комісії міськради, син голови облдержадміністрації Мирослав Берташ. Також наші депутати дали інформацію у пресу про російського афериста, який будував житловий будинок у Рівному. І до цього будівництва також були причетні зять міського голови Рівного Володимира Хомка та заступник начальника міського управління капітального будівництва Василь Гайчук. Крім цього, ми порушували тему закупівлі у шкільні їдальні міста капусти по 13 гривень за кілограм, і тут могли для когось обірватися прибутки у десятки тисяч доларів. Це лише ті справи, якими ми займалися останнім часом. А загалом ми викриваємо корупційні дії влади. І лише за останні два роки, за даними КРУ, таких зловживань було на 800 мільйонів гривень. Тож ми збираємося направити звернення до Президента України з проханням втрутитися у ситуацію і притягнути винних до відповідальності. У вівторок ми проведемо пікетування облдержадміністрації з вимогою відставки голови облдержадміністрації Василя Берташа, а в середу — акцію протесту біля стін Адміністрації Президента. Також ми ініціюватимемо висловлення недовіри міському голові Рівного Володимиру Хомку. Адже він ще навесні пригрозив нам війною. Окрім цього, з приводу того, що трапилося, ми публічно звертаємося до керівника СБУ Валерія Хорошковського та начальника облуправління СБУ за захистом депутатів-”свободівців» та їхнього майна.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також